Симеоне стигао Антића!

Симеоне се изједначио са трофејним српским стручњаком по броју утакмица на клупи Мадриђана...

Фудбал 04.03.2015 | 20:40
Симеоне стигао Антића!

Дијего Симоне је против Севиље водио Атлетико 188. пут у каријери, чиме је достигао Радомира Антића. Симеоне је, занимљиво, у Шпанији дебитовао баш играјући за Севиљу на стадиону Рамон Санчез Писхуан. Легендардни Рикардо Замора, некада тренер Атлетика, предводио је Јорданџије до титуле шампиона Шпаније у два наврата, 39/40, 40/41 године. Он је на клупи Атлетика седео 219 пута, а на врху листе је Луис Арагонес са вероватно и недостижних 612 утакмица.

Амбиција челника Атлетика јесте да Симеоне остане толико дуго у клубу да постане рекордер, а колико ће им тешко бити да задрже Аргентинца, сведочи и чињеница да га тражи више од пола Европе, а да је и сам Чоло већ једном одбио продужетак уговора до 2020. године који му је понуђен.

Симеоне је нестварним успесима у протеклих пар сезона купио срца навијача Атлетика, али и оних који нису симпатисали Јорганџије, па је тако постао практично симбол борбе малих клубова против великих. Популарни Чоло је освојио титулу у конкуренцији никад јачих Реал Мадрида и Барселона, а стигао на корак до титуле шампиона Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар