Simeone stigao Antića!

Simeone se izjednačio sa trofejnim srpskim stručnjakom po broju utakmica na klupi Madriđana...

Fudbal 04.03.2015 | 20:40
Simeone stigao Antića!

Dijego Simone je protiv Sevilje vodio Atletiko 188. put u karijeri, čime je dostigao Radomira Antića. Simeone je, zanimljivo, u Španiji debitovao baš igrajući za Sevilju na stadionu Ramon Sančez Pishuan. Legendardni Rikardo Zamora, nekada trener Atletika, predvodio je Jordandžije do titule šampiona Španije u dva navrata, 39/40, 40/41 godine. On je na klupi Atletika sedeo 219 puta, a na vrhu liste je Luis Aragones sa verovatno i nedostižnih 612 utakmica.

Ambicija čelnika Atletika jeste da Simeone ostane toliko dugo u klubu da postane rekorder, a koliko će im teško biti da zadrže Argentinca, svedoči i činjenica da ga traži više od pola Evrope, a da je i sam Čolo već jednom odbio produžetak ugovora do 2020. godine koji mu je ponuđen.

Simeone je nestvarnim uspesima u proteklih par sezona kupio srca navijača Atletika, ali i onih koji nisu simpatisali Jorgandžije, pa je tako postao praktično simbol borbe malih klubova protiv velikih. Popularni Čolo je osvojio titulu u konkurenciji nikad jačih Real Madrida i Barselona, a stigao na korak do titule šampiona Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar