Илић: Партизан не смије овако да игра!

Нема оправдања, али ни потребе да палимо аларм! „Кад запнеш од првог минута, трудиш се максимално и поштено, онда лепо даш два гола до паузе и играш мирније. Тад судијске одлуке немају никаквог утицаја“, најављује капитен црно-белих промену у приступу његових саиграча после два кикса.

Фудбал 04.03.2015 | 20:00
Илић: Партизан не смије овако да игра!

Како код Аврама Гранта 2012. и Марка Николића 2014, тако и под вођством актуелног тренера у освит пролећа 2015. Као по традицији, којој је у новијој ери одолео само Владимир Вермезовић, Партизан почетком године не може никог да победи. Штавише, бодовни учинак није једино што брине навијаче црно-белих, већ им очи подједнако боде игра, која нит' има главу, нит' реп, због чега већ после уводних 180 минута наставка првенства у Хумској 1 стрепе хоће ли им – сад већ окрњени – јесењи капитал бити довољан за повртакаг шампионског пехара.

Мада, како играју и Партизан и Црвена звезда ове године питање је да ли тај комад сребра вреди више од повода за навијачко препуцавање. Отуда и капитен Парног ваљка, Саша Илић, скрушено коментарише издања којих би се постидео да је у стању да се неким чудом, временском машином, телепортује десет година уназад.
„Не да нико није очекивао, него је недопустиво да Партизан, било с ким да игра, испусти четири бода у два кола. И то још на свом терену. Уз дужно поштовање Вождовца и нишког Радничког, реч је о екипама из доњег дома табеле, што наш неуспех чини већим. Немам речи, а ни оправдања за онаква издања. Немам ни проблем да признам: криви смо ми играчи“, искрено, као и увек, у разговору за МОЗЗАРТ Спорт поручује легендарни капитен Партизана, чијим је уласком почетком другог полувремена сусрета са претпоследњим тимом Суперлиге лидер почео да личи на себе, ствара акције, не и да их користи.

Управо је то један од недостатака Партизана ове сезоне – реализација. На пролећној премијери голове су постигли везиста (Никола Нинковић), штопер (Бранко Илић) и противник (аутогол Станимировића), у другом колу није их ни било, јер је Немања Којић промашио неколико зицера, резервиста Иван Шапоњић није имао времена да се разигра, па се тек сад види какву сумануту одлуку – на штету тима и његовим амбиција – је донело клупско руководство пуштањем Данка Лазовића и Кину и одобреним трансфером Петра Шкулетића у московску Локомотиву.
„Напустили су нас најбољи играчи, нема дилеме да је то велики ударац за нас. Плус, не можемо да пренебрегнемо чињеницу да је, мимо њихових одлазака, овај тим претрпео велике промене током зиме, више са нама није ни Војислав Станковић, повређен је Вулићевић, стигли су неки нови момци и хтели ми то да признамо или не да би ствари “легле”на своје место потребно је време. А ми га немамо. Опет, сматрам да није тренутак да палимо аларм, јер и даље имамо четири бода предности у односу на првог пратиоца“.

Као велики спортиста, Саша Илић не жели да се скрива иза клупских саопштења и повика на арбитре, после одлуке да се поништи гол Петра Грбића 18 минута пре завршетка напетог дуела са екипом са Чаира.
„Нећу превише да се бавим тим детаљом, иако бих могао. Чини ми се и да Партизан као клуб мора да води рачуна о другим стварима, за нас далеко важнијим од суђења. Не кажем, дешавало се у прошлости свачега, било је и вероватно ће бити одлука на нашу штету, али да оне не би утицале на резултат, морамо под хитно да поправимо приступ. Не може да се игра у Партизану, а да се протраћи прво полувреме. Кад тако кренеш онда лопта не слуша и неће у мрежу и кад би требало у њој да заврши. А кад запнеш од првог минута, трудиш се максимално и поштено, онда лепо даш два гола до паузе и играш мирније. Онда судијске одлуке немају никаквог утицаја. То морамо да променимо“.

Дуплим киксевима Партизан је вратио Црвену звезду у трку за шампионску титулу, али захваљујући слабостима вечитих ривала и изванредним издањима Чукаричког у прва два кола утисак је да би за пехар могао да се бори још један клуб.
„Дај Боже да се Брђани активно укључе у трку. Озбиљан сам. Хвала Богу да се после дуго година појавио неко ко је близу врха, а да није Партизан и Црвена звезда. Људи у Чукаричком су најпре средили клуб, затим „скоцкали“ тим и то за сад даје резултат. Волео бих кад би било још више таквих примера, јер онда би такмичење добило на динамици. Види се и по резултатима из текућег првенства да Партизан и Звезда нису доминантни као некад и последично томе губићемо бодове на све стране до краја првенства“, још једним искреним закључком поентирао је Саша Илић.

СКРАТИТЕ ЛИГУ, АЛИ НАМ НЕ ОДУЗИМАЈТЕ БОДОВЕ

Попут шефа струке Марка Николића, диже и Саша Илић руку за најављену промену система такмичења у Суперлиги, али је, као и његов тренер, противник да се у евентуалном плеј-офу кандидатима за титулу преполови дотадашњи бодовни салдо.
„Можда не би било лоше кад бисмо следили примере држава из окружења, које имају највише по десет или 12 клубова у елитном рангу. Мала смо земља, чини ми се да економски не можемо да издржимо постојећи систем, већ би се квалитет концентрисао у тих, примера ради, десет клубова. Ако мене питате, нисам за то да се у доигравању преполове бодови, под плаштом занимљивости такмичења. Свако ко се бави фудбалом зна да форма екипе варира током сезоне. Отуда, зашто бисте неком на пролеће одузели оно што је зарадио на јесен“, пита искусни везиста.

Коментари / 0

Оставите коментар