Монтереј: Ана боља од Вајдишове

Ана Ивановић изборила је пласман у друго коло турнира у Монтереју победом над бившом седмом играчицом света.

Тенис 04.03.2015 | 11:20
Монтереј: Ана боља од Вајдишове

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић са успехом је кренула у одбрану титуле на турниру у Монтереју.
Она је у првом колу била боља од Никол Ваидисове из Чешке резултатом 2:0, по сетовима 6:1, 7:6 (6:4).

Шеста тенисерка света убедљиво је први сет решила у своју корист, а онда је Чехиња, која се вратила на терен после четворогодишњег одсуства, показала да још увек поседује нешто од раскошног талента.

Некада седма играчица са WТА листе у другом сету је припретила, иако је Ана имала вођство од 3:0 у гемовима, па чак и изборила тај-брејк. Ипак, Српкиња је у том делу игре била концентрисана, па га је добила, као и меч после 72 минута игре.

"Када сам видела да ћу играти против Никол на старту турнира знала сам да неће бити лако, јер је она одлична играчица. Није играла неко време, али сада је решила да се врати и у другом сету имала је неколико одличних удараца и показала је да је заиста добра. Срећна сам што сам добила други сет у тај-брејку, јер никада не знате шта би се десило у трећем сету", изјавила је Ана после меча.

Ивановић, која је први носилац на турниру у Мексику, у другој рунди такмичења састаће се са Францускињом Полин Парментије, која је елиминисала Александру Крунић у три сета (3:6, 6:4, 6:1).

Као и Крунићева такмичење у Монтереју у првој рунди завршила је и Јована Јакшић. Боља од ње била је Словакиња Магдалена Рибарикова, такође, у три сета - 6:3, 3:6, 7:5.

Турнир у Монтереју игра се за наградни фонд од 500.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар