Видић у Ливерпулу, Коларов у Интеру?!

Не баш угледни Дејли експрес пише да је Брендан Роџерс заинтересован за Србина из Интера. Италијански медији опет актуелизовали причу о доласку левоногог бомбардера у Милано.

Фудбал 04.03.2015 | 15:00
Видић у Ливерпулу, Коларов у Интеру?!

Само годину дана после одласка из Манчестер Јунајтеда у којем је постао легенда, Немања Видић би могао да се врати на Острво. И то у редове највећег ривала Ливерпула! Тако бар тврди острвски таблоид Дејли експрес који се до сада и није прославио тачним ексклузивама ков овакве врсте вести...

Овај дневни лист пише да је Брендан Роџерс спреман да понуди сјајан уговор Видићу како би Србин учврстио климаву одбрану Редса коју ће наредног лета напустити Коло Туре и Глен Џонсон којима истичу уговори, а врло вероватно и Мартин Шкртел чији уговор истиче у лето 2016. године. Играч Видићевог профила би свакако могао да помогне Ливерпулу и Роџерсу.

Међутим, тешко је поверовати да би Видић пристао да обуче дрес клуба који је највећи ривал Манчестер Јунајтеда. Србин је на Олд Трафорду дотакао звезде, био је први капитен Црвених ђавола са континента и један је од миљеника навијача Јунајтеда. Приликом одласка из клуба је рекао да није могао себе да замисли у дресу неког другог енглеског клуба и да је то био један од разлога због којих је прихватио понуду Интера.

У Интеру му не цветају руже, Роберто Манћини га уопште „не мирише“ и покушаће да га се реши наредног лета, иако нашем интернационалцу уговор истиче тек у лето 2017. Манћини жели да реконструише одбрану, због чега је пре неколико дана и довео Парминог штопера Фелипеа као слободног играча. Ипак, права појачања се очекују тек наредног лета, а Манћини не може да рачуна на скупе играче ако се не реши Видића који је један од најплаћенијих играча у Интеру. Ипак, Видићев прелазак у Ливерпул делује као најмање реална опција и Манћини ће морати да нађе неког адкеватнијег купца.

Једна од првих жеља италијанског стручњака за следећи прелазни рок је Александар Коларов са којим је сарађивао у Манчестер Ситију, пишу данас италијански медије. Тачније, Манћини је и био један од највећих заговорника доласка српског дефанзивца на Етихад. Ипак, одласком Италијана из клуба, погоршала се ситуација српског бомбардера. Мануел Пелегрини све ређе даје шансу Коларову и смањио му је минутажу.

Чилеанац би ради продао Србина, али тешко ће наћи купца који ће Коларову исплаћивати годишњу плату од 6.000.000 евра колико тренутно зарађује у Ситију по уговору који траје до 2018. године. Ако чак и постоји воља играча да се опет уједини са Манћинијем, финансије су велика препрека и Коларов би морао да се одрекне великог новца у случају селидбе на Апенине. Он је давнашња жеља Неразура, још пре Манћинијевог повратка и увек је новац био главна кочница да преговори уопште почну.

С друге стране, Манчестер Ситију није страно да плаћа део зарада играчима који играју у другим клубовима после трансфера. Такав случај је са Еманеулом Адебајором у Тотенхему чији део зараде и даље плаћа његов бивши клуб са Етихада.

Коментари / 0

Оставите коментар