Vidić u Liverpulu, Kolarov u Interu?!

Ne baš ugledni Dejli ekspres piše da je Brendan Rodžers zainteresovan za Srbina iz Intera. Italijanski mediji opet aktuelizovali priču o dolasku levonogog bombardera u Milano.

Fudbal 04.03.2015 | 15:00
Vidić u Liverpulu, Kolarov u Interu?!

Samo godinu dana posle odlaska iz Mančester Junajteda u kojem je postao legenda, Nemanja Vidić bi mogao da se vrati na Ostrvo. I to u redove najvećeg rivala Liverpula! Tako bar tvrdi ostrvski tabloid Dejli ekspres koji se do sada i nije proslavio tačnim ekskluzivama kov ovakve vrste vesti...

Ovaj dnevni list piše da je Brendan Rodžers spreman da ponudi sjajan ugovor Vidiću kako bi Srbin učvrstio klimavu odbranu Redsa koju će narednog leta napustiti Kolo Ture i Glen Džonson kojima ističu ugovori, a vrlo verovatno i Martin Škrtel čiji ugovor ističe u leto 2016. godine. Igrač Vidićevog profila bi svakako mogao da pomogne Liverpulu i Rodžersu.

Međutim, teško je poverovati da bi Vidić pristao da obuče dres kluba koji je najveći rival Mančester Junajteda. Srbin je na Old Trafordu dotakao zvezde, bio je prvi kapiten Crvenih đavola sa kontinenta i jedan je od miljenika navijača Junajteda. Prilikom odlaska iz kluba je rekao da nije mogao sebe da zamisli u dresu nekog drugog engleskog kluba i da je to bio jedan od razloga zbog kojih je prihvatio ponudu Intera.

U Interu mu ne cvetaju ruže, Roberto Manćini ga uopšte „ne miriše“ i pokušaće da ga se reši narednog leta, iako našem internacionalcu ugovor ističe tek u leto 2017. Manćini želi da rekonstruiše odbranu, zbog čega je pre nekoliko dana i doveo Parminog štopera Felipea kao slobodnog igrača. Ipak, prava pojačanja se očekuju tek narednog leta, a Manćini ne može da računa na skupe igrače ako se ne reši Vidića koji je jedan od najplaćenijih igrača u Interu. Ipak, Vidićev prelazak u Liverpul deluje kao najmanje realna opcija i Manćini će morati da nađe nekog adkevatnijeg kupca.

Jedna od prvih želja italijanskog stručnjaka za sledeći prelazni rok je Aleksandar Kolarov sa kojim je sarađivao u Mančester Sitiju, pišu danas italijanski medije. Tačnije, Manćini je i bio jedan od najvećih zagovornika dolaska srpskog defanzivca na Etihad. Ipak, odlaskom Italijana iz kluba, pogoršala se situacija srpskog bombardera. Manuel Pelegrini sve ređe daje šansu Kolarovu i smanjio mu je minutažu.

Čileanac bi radi prodao Srbina, ali teško će naći kupca koji će Kolarovu isplaćivati godišnju platu od 6.000.000 evra koliko trenutno zarađuje u Sitiju po ugovoru koji traje do 2018. godine. Ako čak i postoji volja igrača da se opet ujedini sa Manćinijem, finansije su velika prepreka i Kolarov bi morao da se odrekne velikog novca u slučaju selidbe na Apenine. On je davnašnja želja Nerazura, još pre Manćinijevog povratka i uvek je novac bio glavna kočnica da pregovori uopšte počnu.

S druge strane, Mančester Sitiju nije strano da plaća deo zarada igračima koji igraju u drugim klubovima posle transfera. Takav slučaj je sa Emaneulom Adebajorom u Totenhemu čiji deo zarade i dalje plaća njegov bivši klub sa Etihada.

Komentari / 0

Ostavite komentar