Човић за договор, али неда финансије!?

Предсједник Хрватске демократске заједнице Драган Човић рекао је данас новинарима, након сједнице Предсједништва БиХ, да ће сљедеће седмице бити формиран Савјет министара БиХ и Влада Федерације БиХ.

Босна и Херцеговина 03.03.2015 | 20:22
Човић за договор, али неда финансије!?

"Наредне дане искористићемо за комуникацију унутар могућих различитих погледа на парламентарну већину, а циљ нам је да у понедјељак имамо јасан став и да кренемо у имплементацију структура власти", рекао је Човић.

Подсјетио је да је његов једини партнер Странка демократске акције те да је њихов став да ХДЗ-у у Влади ФБиХ припадне шест министарских мјеста, међу којима мора бити и Министарство финасија ФБиХ.

"Компромис би се могао тражити у неким другим ресорима, али не и у том министарству, јер ако бошњачкој страни припадну мјеста предсједника влада на државном и федералном нивоу, онда се мора успоставити одређена инфраструктура", објаснио је Човић.

Такође је нагласио да је политичка ситуација у БиХ преозбиљна те да ХДЗ има одговорност, јер је апсолутни побједник унутар свог народа.

 

(Клиx)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тратинчица

03.03.2015 19:26

Па гдје ће дати, ту је лова. Управни одбор УИО: Беванда, Џакула, министар финасија Федерације..... ј... те, све наши. То је нека насљедна функција, шта ли. А Шпикета ћемо задржати као савјетника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

03.03.2015 19:31

Који народ, колико вас то има, па ви знате како сте опструирали власт прије 4 године па сте остали кратких рукава, плачући на сав глас како сте неравноправни (испричавам се једнакоправни), могло би вам се исто догодити јер сте искључиви, а стара пословица каже "Отров се држи и малим чашама (испричавам се боцама).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

03.03.2015 21:27

Анационалан сам , али упада у оци да у Тузли у скоро свим банкама су Хрвати директори и у пословницама ( Уницредит , Процредит , Раифајзен , Хипо ит. ) банака су запослени у огромној вецини Хрвати ,а стално кукају о измисљеној неравнопраности и угрозености ! У БиХ 12% их има, а имају 33% власти! Док су Срби , Босњаци а и неки Хрвати који нису узели њихове папире ( мада у Тузли Албанци,Сандзаклије а и многи Босњаци и Срби имају њихове папире ) били у гету они су могли да путују!

Name

Перица и Дјокица

03.03.2015 19:34

Па зар је он на слободи након оног што је Чаушевић изјавио. Има ли ико да се позабави овом у историји заглибљеној Босни. Изгледа да нам ипак нема спаса. Медјународна заједница се нама не бави. немамо ни нафте ни гаса. Што нас бар не пустише да се на миру покољемо. Овако умиремо стојећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС БЛ

03.03.2015 20:03

Човић пролонгира све ово, јер од 11. Марта г. Звиздић ће бити смијењен у колико се не формира Савјет министара БиХ, а ето и прилике за СНСД! Ужас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

либеро

03.03.2015 20:46

Хоће ли овај наопако насадјени народ дозволити да га пар клипана до у недоглед прави будалом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРУЈА

03.03.2015 21:45

Лако је Цовицу цијели га запад на целу са Ватиканом подрзава и јос нас Баја му даје 1оо% подрску.Стварно незнам да ли смо ми Срби нормалан народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

03.03.2015 22:42

Нема ми мржег човјека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди ХДЗ

03.03.2015 23:27

Нико не смије имати Хрвате ни Хрватску странку осим Човића, јер није Хрват ко не гласа за њега и ХДЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

04.03.2015 04:40

Хајмо се договорити али да буде све како ја кажем. Ко га не зна скупо би га платио. Он је гори и од Додика јер код Додика знаш какав је и шта и знаш на чему си, а овај све на неки фин културан и перфидан начин завлачи и уз то још и краде. Лопов са бијелим рукавицама.

ОДГОВОРИТЕ