Čović za dogovor, ali neda finansije!?

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović rekao je danas novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, da će sljedeće sedmice biti formiran Savjet ministara BiH i Vlada Federacije BiH.

Bosna i Hercegovina 03.03.2015 | 20:22
Čović za dogovor, ali neda finansije!?

"Naredne dane iskoristićemo za komunikaciju unutar mogućih različitih pogleda na parlamentarnu većinu, a cilj nam je da u ponedjeljak imamo jasan stav i da krenemo u implementaciju struktura vlasti", rekao je Čović.

Podsjetio je da je njegov jedini partner Stranka demokratske akcije te da je njihov stav da HDZ-u u Vladi FBiH pripadne šest ministarskih mjesta, među kojima mora biti i Ministarstvo finasija FBiH.

"Kompromis bi se mogao tražiti u nekim drugim resorima, ali ne i u tom ministarstvu, jer ako bošnjačkoj strani pripadnu mjesta predsjednika vlada na državnom i federalnom nivou, onda se mora uspostaviti određena infrastruktura", objasnio je Čović.

Takođe je naglasio da je politička situacija u BiH preozbiljna te da HDZ ima odgovornost, jer je apsolutni pobjednik unutar svog naroda.

 

(Klix)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Tratinčica

03.03.2015 19:26

Pa gdje će dati, tu je lova. Upravni odbor UIO: Bevanda, Džakula, ministar finasija Federacije..... j... te, sve naši. To je neka nasljedna funkcija, šta li. A Špiketa ćemo zadržati kao savjetnika.

ODGOVORITE
Name

Narod

03.03.2015 19:31

Koji narod, koliko vas to ima, pa vi znate kako ste opstruirali vlast prije 4 godine pa ste ostali kratkih rukava, plačući na sav glas kako ste neravnopravni (ispričavam se jednakopravni), moglo bi vam se isto dogoditi jer ste isključivi, a stara poslovica kaže "Otrov se drži i malim čašama (ispričavam se bocama).

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

03.03.2015 21:27

Anacionalan sam , ali upada u oci da u Tuzli u skoro svim bankama su Hrvati direktori i u poslovnicama ( Unicredit , Procredit , Raifajzen , Hipo it. ) banaka su zaposleni u ogromnoj vecini Hrvati ,a stalno kukaju o izmisljenoj neravnopranosti i ugrozenosti ! U BiH 12% ih ima, a imaju 33% vlasti! Dok su Srbi , Bosnjaci a i neki Hrvati koji nisu uzeli njihove papire ( mada u Tuzli Albanci,Sandzaklije a i mnogi Bosnjaci i Srbi imaju njihove papire ) bili u getu oni su mogli da putuju!

Name

Perica i Djokica

03.03.2015 19:34

Pa zar je on na slobodi nakon onog što je Čaušević izjavio. Ima li iko da se pozabavi ovom u istoriji zaglibljenoj Bosni. Izgleda da nam ipak nema spasa. Medjunarodna zajednica se nama ne bavi. nemamo ni nafte ni gasa. Što nas bar ne pustiše da se na miru pokoljemo. Ovako umiremo stojeći.

ODGOVORITE
Name

SDS BL

03.03.2015 20:03

Čović prolongira sve ovo, jer od 11. Marta g. Zvizdić će biti smijenjen u koliko se ne formira Savjet ministara BiH, a eto i prilike za SNSD! Užas!

ODGOVORITE
Name

libero

03.03.2015 20:46

Hoće li ovaj naopako nasadjeni narod dozvoliti da ga par klipana do u nedogled pravi budalom?

ODGOVORITE
Name

STRUJA

03.03.2015 21:45

Lako je Covicu cijeli ga zapad na celu sa Vatikanom podrzava i jos nas Baja mu daje 1oo% podrsku.Stvarno neznam da li smo mi Srbi normalan narod?

ODGOVORITE
Name

tuzlak

03.03.2015 22:42

Nema mi mržeg čovjeka...

ODGOVORITE
Name

Ludi HDZ

03.03.2015 23:27

Niko ne smije imati Hrvate ni Hrvatsku stranku osim Čovića, jer nije Hrvat ko ne glasa za njega i HDZ.

ODGOVORITE
Name

Geography

04.03.2015 04:40

Hajmo se dogovoriti ali da bude sve kako ja kažem. Ko ga ne zna skupo bi ga platio. On je gori i od Dodika jer kod Dodika znaš kakav je i šta i znaš na čemu si, a ovaj sve na neki fin kulturan i perfidan način zavlači i uz to još i krade. Lopov sa bijelim rukavicama.

ODGOVORITE