Баждаревић: Миске ми квари планове!

"На списку репрезентативаца за утакмице са Андором и Аустријом неће бити више од 25 играча, јер желим да сви играју. Зваћу три играча из Премијер лиге БиХ", рекао је селектор "змајева" Мехмед Баждаревић.

Фудбал 04.03.2015 | 17:20
Баждаревић: Миске ми квари планове!

"Опроштај Звјездана Мисимовића од активног играња мало ми је покварио планове. Озбиљно сам рачунао на њега", истакао је селектор репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић.

"Да је било ко на мом мјесту жалио би због Мисимовићеве одлуке. Одрећи се играча таквог квалитета којег имају ријетки клубови и репрезентације тешко ко може. Мисимовић је дао људски и играчки печат репрезентацији БиХ. Он је био мозак тима и итекако ми је жао што на њега нећу моћи рачунати", додао је Баждаревић.

Конференција за новинаре на којој ће по први пута саопштити списак репрезентативаца БиХ биће одржана 12. или 13. марта ове године.

"За квалификациону утакмицу за пласман на ЕУРО 2016 коју ћемо одиграти у Андори 28. марта и пријатељски меч три дана касније са Аустријом у Бечу позваћу не више од 25 играча. Желим да сви играју и да их видим на дјелу. Код мене ће се јасно знати правила понашања уласка у репрезентацију и она ће се морати стриктно поштовати и током сваког окупљања", поручио је Баждаревић, додавши:

"На списку за Андору и Аустрију наћи ће се и три играча из Премијер лиге БиХ".

На питање који, одговорио је дипломатски:

"Можда Риад Бајић из Жеље, можда… Не, не бих још о именима. Има још времена да размислим, па ћу видјети. Углавном, биће тројица и то ће бити награда за њих. Можда је неко искористи и постане стандардни члан националног тима".

Вечерас ће гледати утакмицу Фрајбурга и Келна у првој утакмици осмине финала њемачког купа.

"Менсур Мујџа ће играти од првог минута и идем га гледати. Он је веома важан играч за нас. Раније смо разговарали и рачунам на њега. Надам се да ће се вратити у оптималну форму", закључио је Баждаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар