Baždarević: Miske mi kvari planove!

"Na spisku reprezentativaca za utakmice sa Andorom i Austrijom neće biti više od 25 igrača, jer želim da svi igraju. Zvaću tri igrača iz Premijer lige BiH", rekao je selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević.

Fudbal 04.03.2015 | 17:20
Baždarević: Miske mi kvari planove!

"Oproštaj Zvjezdana Misimovića od aktivnog igranja malo mi je pokvario planove. Ozbiljno sam računao na njega", istakao je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

"Da je bilo ko na mom mjestu žalio bi zbog Misimovićeve odluke. Odreći se igrača takvog kvaliteta kojeg imaju rijetki klubovi i reprezentacije teško ko može. Misimović je dao ljudski i igrački pečat reprezentaciji BiH. On je bio mozak tima i itekako mi je žao što na njega neću moći računati", dodao je Baždarević.

Konferencija za novinare na kojoj će po prvi puta saopštiti spisak reprezentativaca BiH biće održana 12. ili 13. marta ove godine.

"Za kvalifikacionu utakmicu za plasman na EURO 2016 koju ćemo odigrati u Andori 28. marta i prijateljski meč tri dana kasnije sa Austrijom u Beču pozvaću ne više od 25 igrača. Želim da svi igraju i da ih vidim na djelu. Kod mene će se jasno znati pravila ponašanja ulaska u reprezentaciju i ona će se morati striktno poštovati i tokom svakog okupljanja", poručio je Baždarević, dodavši:

"Na spisku za Andoru i Austriju naći će se i tri igrača iz Premijer lige BiH".

Na pitanje koji, odgovorio je diplomatski:

"Možda Riad Bajić iz Želje, možda… Ne, ne bih još o imenima. Ima još vremena da razmislim, pa ću vidjeti. Uglavnom, biće trojica i to će biti nagrada za njih. Možda je neko iskoristi i postane standardni član nacionalnog tima".

Večeras će gledati utakmicu Frajburga i Kelna u prvoj utakmici osmine finala njemačkog kupa.

"Mensur Mujdža će igrati od prvog minuta i idem ga gledati. On je veoma važan igrač za nas. Ranije smo razgovarali i računam na njega. Nadam se da će se vratiti u optimalnu formu", zaključio je Baždarević.

Komentari / 0

Ostavite komentar