Најскупљи град на свијету је Сингапур

Сингапур је задржао позицију најскупљег града на свијету, а као и на прошлогодишњој листи слиједе га Париз, Осло, Цирих и Сиднеј, објавила је истраживачка агенција Ецономист интеллигенце унит (ЕИУ), преноси британски јавни сервис ББЦ.

Свијет 03.03.2015 | 15:30
Најскупљи град на свијету је Сингапур

Истраживање је обухватило 133 града широм свијета, као основа за истраживање је узет Њујорк, док су поређења трошкова вршена у 160 услуга и производа, укључујучи храну, одјећу и режије.

У области основних животних намирница Сингапур је 11 одсто скупљи од Њујорка, а заједно са Сеулом је најскупље мјесто за куповину одјеће на свијету, уз цијене које су 50 одсто више него у Њујорку, наводи ЕИУ.

Сингапур има и високе цијене аутомобила, а трошкови превоза су скоро три пута већи него у Њујорку, преносе агенције.

Подаци прикупљени у овом истраживању намијењени су за израчунавање трошкова живота оних који желе промијенити мјесто становања, као и за пословне путнике.

ЕИУ је објавио податке и о најјефтинијим градовима на свијету, при чему се на првом мјесту нашао Карачи (Пакистан), затим индијски град Бангалор, венецуеланска пријестоница Каракас и индијски градови Мумбај и Ченај.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

питај милеву

03.03.2015 14:36

Ето, ау швици медији јављају, цирих најскупљи после пада курсне границе евро и франак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја.

03.03.2015 15:13

Мислим да бањалука и требиње могу са цијенама раме уз раме са сингапуром!!!!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим да БИХ

03.03.2015 21:43

Не мозе ниста продати у најскуље јер људи окрену сваки новциц много пута па га потросе. Потенцијали су у Пакистану. Велика земља с великим потребама за храном, технологијом, намјестајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није тацно

04.03.2015 02:38

Перт је најскупљи град у Аустралији а и у свијету.

ОДГОВОРИТЕ