Толе каже вјечитима: Продате најбоље, а онда ми ту кукате!

Први човек српског фудбала поручио најтрофејнијим клубовима да не могу да се стално "ваде" на једну судијску одлуку.

Фудбал 03.03.2015 | 17:20
Толе каже вјечитима: Продате најбоље, а онда ми ту кукате!

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио је у разговору за "Блиц" да ће српска Кућа фудбала предузети конкретне мере ради очувања интереса тог спорта у земљи.

Реагујући на нови рат саопштењима, који је букнуо претходних дана, први човек српског фудбала поручио је:

"Нико неће жмурити на оно што се дешава. Органи савеза урадиће свој посао поштено. Ако су судије погрешиле у мечу Партизана и Радничког из Ниша, судијска комисија ће изрећи адекватну казну".

Партизан је у недељу објавио саопштење поводом суђења на утакмици против Радничког из Ниша. Дан после, потпредседник црно-белих Милорад Вучелић говорио је и о утакмици Спартак - ОФК Београд и "нефудбалским силама". Исте вечери, огласила се и Црвена звезда, тражећи да се испита суђење на утакмици Партизан - Вождовац.

Караџић каже да би "вечити" морали да размисле пре него што почну да куцају саопштења.

"Не браним ниједну судијску грешку, али Партизан и Црвена звезда не могу стално да се ваде на једну судијску грешку. Претходно продају из сезоне у сезону целе тимове и онда им је крив судија".

Вучелић је говорио и о "пријатељским утакмицама" у српском фудбалу.

"Наши органи ће све испитати и процесуирати уколико се укаже потреба. Све су то сумње и гласине. Читам, причају људи, али би са позиције председника Савеза било неозбиљно да сада дајем коментар. Видим да из Партизана спомињу утакмицу Спартак - ОФК Београд. Подсетио бих да се ранијих година причало о пријатељским односима Партизана са Хајдуком из Куле, БСК Борчом и Металцем...", подсетио је Караџић и подвукао:

"Све су то биле гласине, које је тешко доказати. Нећемо устукнути и све ћемо учинити да таквим појавама, ако их има, станемо на пут".

Караџић је говорио и о лошем стању травњака у Хумској.

"Не разумем изјаву да клуб није имао новца за одржавање терена после промене подлоге. Због репрезентације смо помогли Партизану са травом и донели одлуку да се обнови осветљење на стадиону Црвене звезде. Очекујем од клубова да одржавају стадионе".

За крај, председник ФСС најавио је дефинитивну промену система такмичења у Јелен Суперлиги наредне сезоне.

"Увешћемо плеј-оф и плеј-аут од наредне сезоне. Хоћемо да повећамо број утакмица, да омогућимо клубовима да у Европу оду из такмичења, као и да укинемо евентуалне буразерске односе међу клубовима. Забринути смо. Ако таквих појава има, желимо да их сасечемо у корену".

Коментари / 0

Оставите коментар