Tole kaže vječitima: Prodate najbolje, a onda mi tu kukate!

Prvi čovek srpskog fudbala poručio najtrofejnijim klubovima da ne mogu da se stalno "vade" na jednu sudijsku odluku.

Fudbal 03.03.2015 | 17:20
Tole kaže vječitima: Prodate najbolje, a onda mi tu kukate!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je u razgovoru za "Blic" da će srpska Kuća fudbala preduzeti konkretne mere radi očuvanja interesa tog sporta u zemlji.

Reagujući na novi rat saopštenjima, koji je buknuo prethodnih dana, prvi čovek srpskog fudbala poručio je:

"Niko neće žmuriti na ono što se dešava. Organi saveza uradiće svoj posao pošteno. Ako su sudije pogrešile u meču Partizana i Radničkog iz Niša, sudijska komisija će izreći adekvatnu kaznu".

Partizan je u nedelju objavio saopštenje povodom suđenja na utakmici protiv Radničkog iz Niša. Dan posle, potpredsednik crno-belih Milorad Vučelić govorio je i o utakmici Spartak - OFK Beograd i "nefudbalskim silama". Iste večeri, oglasila se i Crvena zvezda, tražeći da se ispita suđenje na utakmici Partizan - Voždovac.

Karadžić kaže da bi "večiti" morali da razmisle pre nego što počnu da kucaju saopštenja.

"Ne branim nijednu sudijsku grešku, ali Partizan i Crvena zvezda ne mogu stalno da se vade na jednu sudijsku grešku. Prethodno prodaju iz sezone u sezonu cele timove i onda im je kriv sudija".

Vučelić je govorio i o "prijateljskim utakmicama" u srpskom fudbalu.

"Naši organi će sve ispitati i procesuirati ukoliko se ukaže potreba. Sve su to sumnje i glasine. Čitam, pričaju ljudi, ali bi sa pozicije predsednika Saveza bilo neozbiljno da sada dajem komentar. Vidim da iz Partizana spominju utakmicu Spartak - OFK Beograd. Podsetio bih da se ranijih godina pričalo o prijateljskim odnosima Partizana sa Hajdukom iz Kule, BSK Borčom i Metalcem...", podsetio je Karadžić i podvukao:

"Sve su to bile glasine, koje je teško dokazati. Nećemo ustuknuti i sve ćemo učiniti da takvim pojavama, ako ih ima, stanemo na put".

Karadžić je govorio i o lošem stanju travnjaka u Humskoj.

"Ne razumem izjavu da klub nije imao novca za održavanje terena posle promene podloge. Zbog reprezentacije smo pomogli Partizanu sa travom i doneli odluku da se obnovi osvetljenje na stadionu Crvene zvezde. Očekujem od klubova da održavaju stadione".

Za kraj, predsednik FSS najavio je definitivnu promenu sistema takmičenja u Jelen Superligi naredne sezone.

"Uvešćemo plej-of i plej-aut od naredne sezone. Hoćemo da povećamo broj utakmica, da omogućimo klubovima da u Evropu odu iz takmičenja, kao i da ukinemo eventualne burazerske odnose među klubovima. Zabrinuti smo. Ako takvih pojava ima, želimo da ih sasečemo u korenu".

Komentari / 0

Ostavite komentar