ИТА: Ипак је Јуве господар Италије!

Рома и Јувентус на Олимпику поделили бодове. "Стара дама" остаје на великих "плус девет". "Вучица" пола сата играла са играчем мање.

Фудбал 03.03.2015 | 14:20
ИТА: Ипак је Јуве господар Италије!

Великим дербијем у 25. колу вероватно је решено и најважније питање ове сезоне у Серије А. Шампионска титула остаће у Торину у витринама Јувентуса.

"Стара дама" има огромних девет бодова вишка у односу на Рому, која није успела да на свом терену врати шампионат у неизвесност, с обзиром да је на крају једва "ишчупала" бод - 1:1.

Стрелцу су били Карлос Тевез за Јувентус у 64. и Сејду Кеита за Рому у 78. минуту.

После првог полувремена које је протекло у досадном надмудривању два ривала на средини терена, са само једном озбиљном приликом за Тевеза, у наставку меча било је далеко више узбуђења, голова, картона…

Јуве је први припретио преко Артура Видала.

Да ће Рома тешко до сва три бода било је јасно у 62. минуту. Василиос Торосидис је свесно направио фаул за жути картон како би спречио опасан напад Јувентуса. Пошто је Грк већ имао жути картон за њега је дерби био завршен.

Да невоља по Рому буде већа, Тевез је из слободног ударца "спаковао" лопту у мрежу.

Као да су искључење и гол покренули "вучицу". Рома је прво озбиљно угрозила Буфона, да би у 78. минуту Кеита небеским скоком дохватио лопту главом и закуцао је у мрежу Јувентуса.

Било је још прилика на обе стране до краја утакмице, али се резултат није мењао.

Адем Љајић замењен је у 65. минуту.

Јувентус 58, Рома 49 бодова…

Коментари / 0

Оставите коментар