ITA: Ipak je Juve gospodar Italije!

Roma i Juventus na Olimpiku podelili bodove. "Stara dama" ostaje na velikih "plus devet". "Vučica" pola sata igrala sa igračem manje.

Fudbal 03.03.2015 | 14:20
ITA: Ipak je Juve gospodar Italije!

Velikim derbijem u 25. kolu verovatno je rešeno i najvažnije pitanje ove sezone u Serije A. Šampionska titula ostaće u Torinu u vitrinama Juventusa.

"Stara dama" ima ogromnih devet bodova viška u odnosu na Romu, koja nije uspela da na svom terenu vrati šampionat u neizvesnost, s obzirom da je na kraju jedva "iščupala" bod - 1:1.

Strelcu su bili Karlos Tevez za Juventus u 64. i Sejdu Keita za Romu u 78. minutu.

Posle prvog poluvremena koje je proteklo u dosadnom nadmudrivanju dva rivala na sredini terena, sa samo jednom ozbiljnom prilikom za Teveza, u nastavku meča bilo je daleko više uzbuđenja, golova, kartona…

Juve je prvi pripretio preko Artura Vidala.

Da će Roma teško do sva tri boda bilo je jasno u 62. minutu. Vasilios Torosidis je svesno napravio faul za žuti karton kako bi sprečio opasan napad Juventusa. Pošto je Grk već imao žuti karton za njega je derbi bio završen.

Da nevolja po Romu bude veća, Tevez je iz slobodnog udarca "spakovao" loptu u mrežu.

Kao da su isključenje i gol pokrenuli "vučicu". Roma je prvo ozbiljno ugrozila Bufona, da bi u 78. minutu Keita nebeskim skokom dohvatio loptu glavom i zakucao je u mrežu Juventusa.

Bilo je još prilika na obe strane do kraja utakmice, ali se rezultat nije menjao.

Adem Ljajić zamenjen je u 65. minutu.

Juventus 58, Roma 49 bodova…

Komentari / 0

Ostavite komentar