АБА: Металац добио Цибону, Игокеа у Софији, Левског!

Кошаркаши Металца у драматичном мечу победили Цибону у Ваљеву и изједначили се Крком на шестом месту. Кошаркаши Игокее наставили су побједничку серију у регионалној АБА лиги побједом у Софији, а поново је бриљирао Бреди Хеслип.

Кошарка 03.03.2015 | 14:00
АБА: Металац добио Цибону, Игокеа у Софији, Левског!

Драма у последњем мечу 23. кола АБА лиге припала је Металцу, који је пред својим навијачима победио Цибону 67:66 (13:17, 19:20, 18:13, 17:16) и изједначио се са Крком на шестом месту табеле регионалног такмичења.

Цибона је била боља у првом, а тим Владимира Ђокића у другом полувремену.

Победник је решен у једном поседу, тако што је Владо Илиевски промашио шут за три поена, после добро изграђеног последњег напада.

Загрепчани су већи део утакмице имали предност и она је у једном тренутку била чак и двоцифрена. То младом и неискусном тиму Славена Римца није било довољно да избегне седми узастопни пораз.

Металац је упркос нешто лошијој партији успео да се врати у меч и да последњи минут дочека са "плус пет". У тим тренуцима прорадио је Томислав Габрић чија је серија 5:0 донела неизвесну завршницу.

Једно погођено слободно бацање Немање Протића 16 секунди пре краја меча било је довољно Ваљевцима за 12. тријумф у АБА лиги, па после 23 утакмице деле шесто место са словеначком Крком.

Никола Малешевић је са 12 поена и седам скокова био најбољи у српском тиму, док је код Цибоне запажену улогу имао Марко Јагодић Кулиџа, први стрелац утакмице са 14 поена.

Домаћи су били раваноправан ривал “Игосима” само у првој четвртини. У другом кварталу Александровчани су преломили меч и на одмор отишли са 10 поена предности (47:37).

У другом полувремену Игокеа је благо повећала предност па су изабраници Жељка Лукајића на крају славили резултатом 92:77.

Као што смо већ напоменули, код Александровчана је најефикаснији био Хеслип са 35 поена и фантастичним процентом шута за два поена (88.9 %, 8/9). У домаћој екипи истакли су се Иванов са 28 поена и Симеонов са 21.

У наредном колу “Игоси” гостују Цибони која ове сезоне пружа очајне партије које нису у складу са реномеом клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар