ABA: Metalac dobio Cibonu, Igokea u Sofiji, Levskog!

Košarkaši Metalca u dramatičnom meču pobedili Cibonu u Valjevu i izjednačili se Krkom na šestom mestu. Košarkaši Igokee nastavili su pobjedničku seriju u regionalnoj ABA ligi pobjedom u Sofiji, a ponovo je briljirao Bredi Heslip.

Košarka 03.03.2015 | 14:00
ABA: Metalac dobio Cibonu, Igokea u Sofiji, Levskog!

Drama u poslednjem meču 23. kola ABA lige pripala je Metalcu, koji je pred svojim navijačima pobedio Cibonu 67:66 (13:17, 19:20, 18:13, 17:16) i izjednačio se sa Krkom na šestom mestu tabele regionalnog takmičenja.

Cibona je bila bolja u prvom, a tim Vladimira Đokića u drugom poluvremenu.

Pobednik je rešen u jednom posedu, tako što je Vlado Ilievski promašio šut za tri poena, posle dobro izgrađenog poslednjeg napada.

Zagrepčani su veći deo utakmice imali prednost i ona je u jednom trenutku bila čak i dvocifrena. To mladom i neiskusnom timu Slavena Rimca nije bilo dovoljno da izbegne sedmi uzastopni poraz.

Metalac je uprkos nešto lošijoj partiji uspeo da se vrati u meč i da poslednji minut dočeka sa "plus pet". U tim trenucima proradio je Tomislav Gabrić čija je serija 5:0 donela neizvesnu završnicu.

Jedno pogođeno slobodno bacanje Nemanje Protića 16 sekundi pre kraja meča bilo je dovoljno Valjevcima za 12. trijumf u ABA ligi, pa posle 23 utakmice dele šesto mesto sa slovenačkom Krkom.

Nikola Malešević je sa 12 poena i sedam skokova bio najbolji u srpskom timu, dok je kod Cibone zapaženu ulogu imao Marko Jagodić Kulidža, prvi strelac utakmice sa 14 poena.

Domaći su bili ravanopravan rival “Igosima” samo u prvoj četvrtini. U drugom kvartalu Aleksandrovčani su prelomili meč i na odmor otišli sa 10 poena prednosti (47:37).

U drugom poluvremenu Igokea je blago povećala prednost pa su izabranici Željka Lukajića na kraju slavili rezultatom 92:77.

Kao što smo već napomenuli, kod Aleksandrovčana je najefikasniji bio Heslip sa 35 poena i fantastičnim procentom šuta za dva poena (88.9 %, 8/9). U domaćoj ekipi istakli su se Ivanov sa 28 poena i Simeonov sa 21.

U narednom kolu “Igosi” gostuju Ciboni koja ove sezone pruža očajne partije koje nisu u skladu sa renomeom kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar