Звезда и Партизан УЈЕДИЊЕНИ?! Да, да, због ''Репортера''!

Емисија "Репортер" још није емитована, а већ измамила саопштења из два наша највећа фудбалска клуба. Ружић се чуди: Бајатовић, човек из Војводине и мој велики пријатељ, иначе навијач Партизана, је у Управном одбору Звезде.

Фудбал 03.03.2015 | 15:00
Звезда и Партизан УЈЕДИЊЕНИ?! Да, да, због ''Репортера''!

Нова истраживачка емисија "Репортер", редакције "Инсајдер", која се бави откривањем разних злоупотреба, корупције и криминала, у свом премијерном издању, између осталог, за тему ће имати пословања фудбалских клубова Црвене звезде и Партизана.

Иако прва емисија још није емитована (понедељак 20.30), већ је изазвала оштре реакције на обе стране Топчидерског брда.

"Вечити" су се на дан емитовања "Репортера", огласили саопштењима у којима најављују да ће се њихова имена у поменутој емисији спомињати у негативном контексту.

Бранко Ружић није био спреман да одговара на питања новинара серијала "Репортер", нагласивши да за тим "нема потребе, јер је 26. децембра 2014. године, изашао из Партизана, а да је у том периоду клуб пословао транспарентно и да извештај о пословању дат на увид свакој Скупштини".

Некадашњи потпредседник и члан УО ФК Партизан, ипак се дотакао теме:

"Лично ми је чудно што је Бајатовић, човек из Војводине и мој велики пријатељ, иначе навијач Партизана, у Управном одбору Црвене звезде. Ето мени је то занимљиво, кад ме већ питате за ту емисију", рекао је Ружић и додао да за садашње пословање Партизана треба да одговара садашња Управа.

Из Лутице Богдана обавештавају јавност:

"У уторак, 24. фебруара 2015. године на адресу нашег клуба стигао допис ТВ Б92 - емисија "Репортер" са питањима о пословању и функционисању клуба и захтевом да у тој емисији учествујемо.

ФК Црвена звезда је на такав захтев одговорио да не жели да учествује у припреми емисија и серијала који могу нанети нову велику штету српском фудбалу и спорту уопште, а што је био случај после неких претходних серијала ТВ Б92 који су имали рушилачки и деструктивни карактер.

Да смо били у праву у погледу карактера најављеног серијала, потврдило се када је новинарка ТВ Б92 пресретала руководиоце ФК Црвена звезда испред стадиона ФК Јагодина тражећи да јој одговоре - зашто се понашају 'као чланови организоване криминалне групе'.

Питањем, које није питање већ срамна оптужба на коју је немогуће одговорити, показала се права намера најављене емисије. Шта се од такве емисије може очекивати? О томе треба да суди спортска јавност, али по нашем мишљењу ништа добро ни за фудбал, ни за спорт, ни за државу Србију.

Истовремено, подсећамо јавност да ФК Црвена звезда редовно и јавно објављује податке у вези пословања и функционисања нашег клуба на Скупштини и другим телима задуженим за контролу рада клуба", стоји у саопштењу које је потписао председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

Из Хумске истичу да новинари "Репортера" нису поштовали најосновније принципе професионалности.

"Телевизија Б92 помпезно је најавила емитовање 'истраживачке' емисије под називом 'Репортер' у којој на клеветнички начин помињу име ФК Партизан.

Примењујући инквизиторски метод аутори емисије унапред окривљују, оптужују, пресуђују и одсецају главе, не занимајући се за истину, чињенице и доказе. Ти такозвани 'новинари истраживачи' злоупотребљавају право на јавно емитовање програма које им је омогућила Република Србија да би позвали на линч свих људи који раде у српском фудбалу, угрозили им личну безбедност и, што је још важније, покушали да уруше српски спорт у целини.

Износећи у најави емисије најгрубље клевете и ноторне неистине попут оних да у управи нашег клуба седе 'лица која су аболирана или се против њих води поступак', да је пословање клуба 'без контроле', да је клуб 'плен политичких странака', да се понашамо 'попут организоване криминалне групе' и сл, аутори су показали не само потпуно незнање, некомпетентност и неинформисаност, него и злу намеру да српски фудбал демонизују и нанесу штету српском друштву у целини.

Уместо да се, како то налажу најосновнији принципи професионалности и пословне културе, писмено обрате нашем клубу са питањима и информацијом о темама емисије, новинари 'Репортера' су усплахирено препадали чланове управе клуба на паркинзима и ходницима са клеветничким и провокативним питањима и затим, по старом добром рецепту замене теза, сопствени примитивизам и непрофесионалност претворили у тобожњу бахатост руководства клуба", истиче се у саопштењу ФК Партизана које је потписао генерални директор црно-белих Милош Вазура.

Коментари / 0

Оставите коментар