Zvezda i Partizan UJEDINJENI?! Da, da, zbog ''Reportera''!

Emisija "Reporter" još nije emitovana, a već izmamila saopštenja iz dva naša najveća fudbalska kluba. Ružić se čudi: Bajatović, čovek iz Vojvodine i moj veliki prijatelj, inače navijač Partizana, je u Upravnom odboru Zvezde.

Fudbal 03.03.2015 | 15:00
Zvezda i Partizan UJEDINJENI?! Da, da, zbog ''Reportera''!

Nova istraživačka emisija "Reporter", redakcije "Insajder", koja se bavi otkrivanjem raznih zloupotreba, korupcije i kriminala, u svom premijernom izdanju, između ostalog, za temu će imati poslovanja fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana.

Iako prva emisija još nije emitovana (ponedeljak 20.30), već je izazvala oštre reakcije na obe strane Topčiderskog brda.

"Večiti" su se na dan emitovanja "Reportera", oglasili saopštenjima u kojima najavljuju da će se njihova imena u pomenutoj emisiji spominjati u negativnom kontekstu.

Branko Ružić nije bio spreman da odgovara na pitanja novinara serijala "Reporter", naglasivši da za tim "nema potrebe, jer je 26. decembra 2014. godine, izašao iz Partizana, a da je u tom periodu klub poslovao transparentno i da izveštaj o poslovanju dat na uvid svakoj Skupštini".

Nekadašnji potpredsednik i član UO FK Partizan, ipak se dotakao teme:

"Lično mi je čudno što je Bajatović, čovek iz Vojvodine i moj veliki prijatelj, inače navijač Partizana, u Upravnom odboru Crvene zvezde. Eto meni je to zanimljivo, kad me već pitate za tu emisiju", rekao je Ružić i dodao da za sadašnje poslovanje Partizana treba da odgovara sadašnja Uprava.

Iz Lutice Bogdana obaveštavaju javnost:

"U utorak, 24. februara 2015. godine na adresu našeg kluba stigao dopis TV B92 - emisija "Reporter" sa pitanjima o poslovanju i funkcionisanju kluba i zahtevom da u toj emisiji učestvujemo.

FK Crvena zvezda je na takav zahtev odgovorio da ne želi da učestvuje u pripremi emisija i serijala koji mogu naneti novu veliku štetu srpskom fudbalu i sportu uopšte, a što je bio slučaj posle nekih prethodnih serijala TV B92 koji su imali rušilački i destruktivni karakter.

Da smo bili u pravu u pogledu karaktera najavljenog serijala, potvrdilo se kada je novinarka TV B92 presretala rukovodioce FK Crvena zvezda ispred stadiona FK Jagodina tražeći da joj odgovore - zašto se ponašaju 'kao članovi organizovane kriminalne grupe'.

Pitanjem, koje nije pitanje već sramna optužba na koju je nemoguće odgovoriti, pokazala se prava namera najavljene emisije. Šta se od takve emisije može očekivati? O tome treba da sudi sportska javnost, ali po našem mišljenju ništa dobro ni za fudbal, ni za sport, ni za državu Srbiju.

Istovremeno, podsećamo javnost da FK Crvena zvezda redovno i javno objavljuje podatke u vezi poslovanja i funkcionisanja našeg kluba na Skupštini i drugim telima zaduženim za kontrolu rada kluba", stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

Iz Humske ističu da novinari "Reportera" nisu poštovali najosnovnije principe profesionalnosti.

"Televizija B92 pompezno je najavila emitovanje 'istraživačke' emisije pod nazivom 'Reporter' u kojoj na klevetnički način pominju ime FK Partizan.

Primenjujući inkvizitorski metod autori emisije unapred okrivljuju, optužuju, presuđuju i odsecaju glave, ne zanimajući se za istinu, činjenice i dokaze. Ti takozvani 'novinari istraživači' zloupotrebljavaju pravo na javno emitovanje programa koje im je omogućila Republika Srbija da bi pozvali na linč svih ljudi koji rade u srpskom fudbalu, ugrozili im ličnu bezbednost i, što je još važnije, pokušali da uruše srpski sport u celini.

Iznoseći u najavi emisije najgrublje klevete i notorne neistine poput onih da u upravi našeg kluba sede 'lica koja su abolirana ili se protiv njih vodi postupak', da je poslovanje kluba 'bez kontrole', da je klub 'plen političkih stranaka', da se ponašamo 'poput organizovane kriminalne grupe' i sl, autori su pokazali ne samo potpuno neznanje, nekompetentnost i neinformisanost, nego i zlu nameru da srpski fudbal demonizuju i nanesu štetu srpskom društvu u celini.

Umesto da se, kako to nalažu najosnovniji principi profesionalnosti i poslovne kulture, pismeno obrate našem klubu sa pitanjima i informacijom o temama emisije, novinari 'Reportera' su usplahireno prepadali članove uprave kluba na parkinzima i hodnicima sa klevetničkim i provokativnim pitanjima i zatim, po starom dobrom receptu zamene teza, sopstveni primitivizam i neprofesionalnost pretvorili u tobožnju bahatost rukovodstva kluba", ističe se u saopštenju FK Partizana koje je potpisao generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

Komentari / 0

Ostavite komentar