Хилари прекршила закон користећи приватни мејл

Хилари Клинтон, бивша америчка прва дама и могући кандидат за предсједника САД на изборима 2016. године, је можда прекршила закон тиме што је користила лични имејл налог за службену комуникацију док је обављала функцију америчког државног секретара, објавио је данас "Њу Јорк Тајмс".

Свијет 03.03.2015 | 10:35
Хилари прекршила закон користећи приватни мејл

Између осталог, сматра се да су лични мејлови мање заштићени од хаковања, пренијела је агенција АФП.

Хилари Клинтон, која се сматра готово сигурним кандидатом Демократске странке за предсједника на изборима заказаним за 2016. годину, није имала званичну имејл адресу за четири године колико је провела на челу Стејт департмента, наводи "Њу Јорк Тајмс".

"Њени помоћници нису ништа предузели да би њени мејлови остали сачувани на серверима Стејт департмента", тврди амерички лист, додајући да је "тиме прекршен федерални закон који захтијева да се кореспонденција званичника мора чувати у Владиним серверима".

Аналитичари оцјењују овај извјештај "алармантним", већина стручњака сматра да званичници треба да користе приватне имејл налоге за службену комуникацију само у хитним ситуацијама.

Ник Мерил, портпарол Хилари Клинтон, међутим, тврди за "Тајмс" да је она "поступила у складу са прописима", не наводећи више детаља.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

03.03.2015 09:46

Ауу,што је остарила.Подсјети ме на онај стари виц кад Јадранка Косор разговара са трговцем на Башчаршији па се чуди како он њу не препознаје те му рече да је на најпознатија Хрватица.А он ће тужно:Северина,јеси се ти офуцала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

собар

03.03.2015 10:15

+1

Name

Црни

03.03.2015 10:09

Она побједјује на изборима, дзаба то сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропала

03.03.2015 20:41

Бисер у вези изгледа од моје маме: зове зену која зиви с мојим братом бабетином. Ова млајда годину од мене. За мене казе да сам фесх и спортски тип који слузи све и не цека ниста. Мозда је Хилари болесна.

ОДГОВОРИТЕ