Hilari prekršila zakon koristeći privatni mejl

Hilari Klinton, bivša američka prva dama i mogući kandidat za predsjednika SAD na izborima 2016. godine, je možda prekršila zakon time što je koristila lični imejl nalog za službenu komunikaciju dok je obavljala funkciju američkog državnog sekretara, objavio je danas "Nju Jork Tajms".

Svijet 03.03.2015 | 10:35
Hilari prekršila zakon koristeći privatni mejl

Između ostalog, smatra se da su lični mejlovi manje zaštićeni od hakovanja, prenijela je agencija AFP.

Hilari Klinton, koja se smatra gotovo sigurnim kandidatom Demokratske stranke za predsjednika na izborima zakazanim za 2016. godinu, nije imala zvaničnu imejl adresu za četiri godine koliko je provela na čelu Stejt departmenta, navodi "Nju Jork Tajms".

"Njeni pomoćnici nisu ništa preduzeli da bi njeni mejlovi ostali sačuvani na serverima Stejt departmenta", tvrdi američki list, dodajući da je "time prekršen federalni zakon koji zahtijeva da se korespondencija zvaničnika mora čuvati u Vladinim serverima".

Analitičari ocjenjuju ovaj izvještaj "alarmantnim", većina stručnjaka smatra da zvaničnici treba da koriste privatne imejl naloge za službenu komunikaciju samo u hitnim situacijama.

Nik Meril, portparol Hilari Klinton, međutim, tvrdi za "Tajms" da je ona "postupila u skladu sa propisima", ne navodeći više detalja.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

03.03.2015 09:46

Auu,što je ostarila.Podsjeti me na onaj stari vic kad Jadranka Kosor razgovara sa trgovcem na Baščaršiji pa se čudi kako on nju ne prepoznaje te mu reče da je na najpoznatija Hrvatica.A on će tužno:Severina,jesi se ti ofucala!

ODGOVORITE
Name

sobar

03.03.2015 10:15

+1

Name

Crni

03.03.2015 10:09

Ona pobjedjuje na izborima, dzaba to sad.

ODGOVORITE
Name

Propala

03.03.2015 20:41

Biser u vezi izgleda od moje mame: zove zenu koja zivi s mojim bratom babetinom. Ova mlajda godinu od mene. Za mene kaze da sam fesh i sportski tip koji sluzi sve i ne ceka nista. Mozda je Hilari bolesna.

ODGOVORITE