УЕФА спремила казне за Фајенорд и Љајића!

Европска фудбалска унија покренула је дисциплински поступак против Фајенорда, оптужујући навијаче клуба за расистичко понашање на утакмици са Ромом, а такође покренут је и поступак против фудбалера италијанске екипе Адема Љајића.

Фудбал 03.03.2015 | 16:40
УЕФА спремила казне за Фајенорд и Љајића!

Српски фудбалер оптужен је за "провоцирање навијача" Фајенорда приликом прославе постигнутог гола на утакмици Лиге Европа са холандским тимом.

У саопштењу Уефе наводи се да се Фајенорд терети за лошу организацију меча и убацивање пиротехничких средстава на терен, као и да се поступак води против Роме, чији су играчи каснили на почетак утакмице.

Први инцидент на мечу шеснаестине финала Лиге Европа између Фајенорда и Роме, одиграног у четвртак, десио се у 39. минуту, када су навијачи холандског клуба гађали фудбалера "вучице", Жервиња,великом гуменом бананом.

Ту није био крај инцидентима. Српски интернационалац, Љајић, довео је Рому до предности у 45. минуту, а гол је прославио трком ка навијачима Фајенорда, који су га засули петардама.

Трећи инцидент догодио се 54. минуту, када је играч домаће екипе Мичел те Верде добио црвени картон, а незадовољна публика Фајенорда је поново почела да убацује петарде на терен, као и велики број оштрих предмета.

Утакмица је због проблема са навијачима на стадиону на 15 минута прекинута у другом полувремену.

Полиција у Ротердаму ухапсила је 42 особе пре и после утакмице Фајенорда и Роме, која је завршена победом италијанског тима од 2:1.

Навијачи Фајенорда су 19. фебруара пре почетка прве утакмице правили нереде у Риму и страховало се да ће присталице Роме исто учинити у Ротердаму, али у граду није било већих инцидената.

Коментари / 0

Оставите коментар