UEFA spremila kazne za Fajenord i Ljajića!

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv Fajenorda, optužujući navijače kluba za rasističko ponašanje na utakmici sa Romom, a takođe pokrenut je i postupak protiv fudbalera italijanske ekipe Adema Ljajića.

Fudbal 03.03.2015 | 16:40
UEFA spremila kazne za Fajenord i Ljajića!

Srpski fudbaler optužen je za "provociranje navijača" Fajenorda prilikom proslave postignutog gola na utakmici Lige Evropa sa holandskim timom.

U saopštenju Uefe navodi se da se Fajenord tereti za lošu organizaciju meča i ubacivanje pirotehničkih sredstava na teren, kao i da se postupak vodi protiv Rome, čiji su igrači kasnili na početak utakmice.

Prvi incident na meču šesnaestine finala Lige Evropa između Fajenorda i Rome, odigranog u četvrtak, desio se u 39. minutu, kada su navijači holandskog kluba gađali fudbalera "vučice", Žervinja,velikom gumenom bananom.

Tu nije bio kraj incidentima. Srpski internacionalac, Ljajić, doveo je Romu do prednosti u 45. minutu, a gol je proslavio trkom ka navijačima Fajenorda, koji su ga zasuli petardama.

Treći incident dogodio se 54. minutu, kada je igrač domaće ekipe Mičel te Verde dobio crveni karton, a nezadovoljna publika Fajenorda je ponovo počela da ubacuje petarde na teren, kao i veliki broj oštrih predmeta.

Utakmica je zbog problema sa navijačima na stadionu na 15 minuta prekinuta u drugom poluvremenu.

Policija u Roterdamu uhapsila je 42 osobe pre i posle utakmice Fajenorda i Rome, koja je završena pobedom italijanskog tima od 2:1.

Navijači Fajenorda su 19. februara pre početka prve utakmice pravili nerede u Rimu i strahovalo se da će pristalice Rome isto učiniti u Roterdamu, ali u gradu nije bilo većih incidenata.

Komentari / 0

Ostavite komentar