Немцова дјевојка: Нисам видјела убицу

Дјевојка Бориса Немцова, манекенка Анна Дурицкаја, још увијек је под оружаном заштитом након што је свједочила убиству руског политичара у петак у центру Москве.

Свијет 02.03.2015 | 19:15
Немцова дјевојка: Нисам видјела убицу

Дурицкаја је изразила жељу да се врати у родну Украјину, међутим руска полиција јој то још не дозвољава с обзиром да испитивања нису завршила.

Она је данас први пут проговорила о убиству свог дечка казавши да не зна ко је убио Немцова.

"Не желим одговарати на питања о томе шта се десило на мосту, не желим причати о томе. Није ми забрањено, али је моје психолошко стање веома лоше и не могу више причати о томе", рекла је Дурицкаја у интервјуу за Раин ТВ.

"Нисам видјела никога, само аутомобил свијетле боје. Не знам које је марке био нити сам видјела регистарски број", казала је манекенка која је изгледала веома исцрпљено.

Додала је да ни она ни Немцов нису примили никакве пријетње прије тог кобног петка. Пожалила се и на чињеницу да је подвргнута свакодневном испитивању у протекла три дана.

"Не говоре ми када ће ме пустити, а ја не видим разлог зашто ми не дозвољавају да се вратим у Украјину. Говоре ми да је то ради моје сигурности, али ја се само желим вратити у домовину и видјети своју мајку, но они ми не дозвољавају да идем било гдје без њих", рекла је Дурицкаја.

Она је открила да су је руске власти покушале присилити да се написмено обавеже да неће напуштати Русију, но она је то одбила, као и да ће се морати подвргнути полиграфском тесту.

Њена мајка тврди да истражитељи раде све како би оптужили Дурицкају за саучесништво у убиству Немцова.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар