Nemcova djevojka: Nisam vidjela ubicu

Djevojka Borisa Nemcova, manekenka Anna Durickaja, još uvijek je pod oružanom zaštitom nakon što je svjedočila ubistvu ruskog političara u petak u centru Moskve.

Svijet 02.03.2015 | 19:15
Nemcova djevojka: Nisam vidjela ubicu

Durickaja je izrazila želju da se vrati u rodnu Ukrajinu, međutim ruska policija joj to još ne dozvoljava s obzirom da ispitivanja nisu završila.

Ona je danas prvi put progovorila o ubistvu svog dečka kazavši da ne zna ko je ubio Nemcova.

"Ne želim odgovarati na pitanja o tome šta se desilo na mostu, ne želim pričati o tome. Nije mi zabranjeno, ali je moje psihološko stanje veoma loše i ne mogu više pričati o tome", rekla je Durickaja u intervjuu za Rain TV.

"Nisam vidjela nikoga, samo automobil svijetle boje. Ne znam koje je marke bio niti sam vidjela registarski broj", kazala je manekenka koja je izgledala veoma iscrpljeno.

Dodala je da ni ona ni Nemcov nisu primili nikakve prijetnje prije tog kobnog petka. Požalila se i na činjenicu da je podvrgnuta svakodnevnom ispitivanju u protekla tri dana.

"Ne govore mi kada će me pustiti, a ja ne vidim razlog zašto mi ne dozvoljavaju da se vratim u Ukrajinu. Govore mi da je to radi moje sigurnosti, ali ja se samo želim vratiti u domovinu i vidjeti svoju majku, no oni mi ne dozvoljavaju da idem bilo gdje bez njih", rekla je Durickaja.

Ona je otkrila da su je ruske vlasti pokušale prisiliti da se napismeno obaveže da neće napuštati Rusiju, no ona je to odbila, kao i da će se morati podvrgnuti poligrafskom testu.

Njena majka tvrdi da istražitelji rade sve kako bi optužili Durickaju za saučesništvo u ubistvu Nemcova.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar