Федерер: Новак је постао невјероватан!

Швајцарац Роџер Федерер рекао је после тријумфа на турниру у Дубаију да је његово ривалство са Новаком Ђоковићем током година постало велико.

Тенис 03.03.2015 | 12:20
Федерер: Новак је постао невјероватан!

Федерер је у финалу у Дубаију победио Ђоковића са 6:3, 7:5, и тако је освојио седми трофеј на том турниру, а укупно 84. у каријери.

Други рекет света је тако дошао до 20. тријумфа у међусобним сусретима са српским тенисером, који га је добио 17 пута, а уједно је прво пут победио Ђоковића у финалу од Мастерса у Синсинатију 2012.

„Заиста мислим да је наше ривалство постало веома лепо. Сматрам да играмо веома лепо један против другог и изгледа да људи воле када се нас својица састајемо, такође. Верујем да не морамо много да прилагођавамо своју игру један другоме, што мислим да је заиста лепо. Можемо да играмо своју игру, па нека бољи победи“, рекао је Федерер.

Ђоковић и Федерер су се први пут састали на Мастерсу у Монте Карлу 2006. године, а Швајцарац истиче да му је драго што је најбољи тенисер света много напредовао од тада.

„Драго ми је што видим да је Новак толико напредовао током свих ових година. Постао је невероватан играч, посебно у последњих пет-шест година, сада је јасна његова игра и постао је играч са најбољом кретњом на свету. Сваки пут осећам велико задовољство када играм са њим“, нагласио је Федерер.

Федерер је у финалу турнира у Дубаију Ђоковића добио највише захваљујући сјајном сервису, а током меча је и прешао број од 9.000 ас удараца. Своје две брејк прилике је искористио, а одбранио је свих седам које је Ђоковић имао.

„Мислим да сам контролисао игру у првом сету, док је у другом он више држао контролу. Имао је више шанси, а ја сам се мучио на његовом сервису. Осећао сам да када нисам сервирао добро он је стварао шансе и притискао ме. Али, при резултату 5:5, 4:0 за њега, то је био кључан гем. Успео сам да се вратим и дођем до брејка. Можда је чак важније то што сам спасао све његове брејк лопте“, истакао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар