Агаси: Ноле може до Ролан Гароса, али Рафа је чудо!

Некада први тенисер света Андре Агаси сматра да ће битка за други гренд слем сезоне, у мају и јуну на Ролан Гаросу бити жестока. Американац, који је титулу у Паризу освојио 1999. године, рекао је да ће главна борба бити између деветоструког шампиона Рафаела Надала и првог играча света Новака Ђоковића.

Тенис 03.03.2015 | 10:40
Агаси: Ноле може до Ролан Гароса, али Рафа је чудо!

Ђоковић је сезону почео одлично, титулом у Мелбурну, док се Надал бори да се врати у некадашњу форму после вишемесечне паузе због повреде, самим тим и шансе Ђоковића да коначно освоји турнир у Паризу су порасле.

“Рафа је Монт Еверест на Ролан Гаросу, и стићи тамо до титуле је као попети се на Монт Еверест без шерпаса и кисеоника”, рекао је Агаси.

Освајач осам гренд слем титула сматра да Ђоковић има шансе да коначно оствари свој сан и освоји једину велику титулу која му недостаје у колекцији.

“Новак се скоро попео до врха и то неколико пута и нема дилеме да игра на нивоу више у односу на остале у овом тренутку. Он верује да може да освоји турнир. И ја мислим да може и да то заслужује, али не ако Рафа буде играо како може и како је раније играо на том такмичењу. Једва чекам да видим да ли ће Надал бити рањив. Сада тако изгледа, али изгледало је и раније па је побеђивао”, закључио је Агаси.

Коментари / 0

Оставите коментар