Хрвати са или без Чилића у Краљеву?!

Десети тенисер света пријављен је за Дејвис куп меч против Србије, али селектор прича о њему као да неће играти.

Тенис 02.03.2015 | 23:20
Хрвати са или без Чилића у Краљеву?!

Репрезентација Хрватске почела је у понедељак са тренинзима у Краљеву, где ће од петка до недеље бити одигран меч првог кола Светске групе Дејвис купа.

Селектор "ватрених" Жељко Крајан по доласку у Србију је поновио да је домаћин фаворит, с обзиром на то да га предводи најбољи тенисер света Новак Ђоковић, док је Хрватска некомплетна.

"Нисмо дошли да изгубимо. Даћемо све од себе, али тешко је побећи од чињенице да су српски тенисери фаворити. Ми смо хендикепирани без Чилића, Карловића, Додига, тако да би све осим победе Србије било нереално", рекао је Крајан.

На првом тренингу били су 158. тенисер света Мате Делић и специјалиста за дубл Марин Драгања.

Неупитан је наступ талентованог Борне Ћорића (18 година, 61. на свету), који је пре неколико дана у Дубаију победио Ендија Мареја и догурао до полуфинала, али се поставља питање ко ће бити четврти члан екипе.

На сајту Дејвис купа као "прва табла" је пријављен Марин Чилић, али Мостарац због повреде рамена није играо још од завршног АТП шампионата у Лондону, половином новембра.

Крајан га је у својој изјави сврстао у исти "кош" са Ивом Карловићем и Иваном Додигом, који сигурно нису у конкуренцији за предстојећи меч, тако да можемо само да нагађамо какве су замисли и опције хрватског селектора.

Ако би ишао по пласману на АТП листи, следећи у реду за позив били би Анте Павић (184, није играо ове године), Антонио Веић (233), Никола Мектић (273)...

У случају да избор заиста падне на неког од њих, репрезентација Србије морала би жестоко да подбаци да би изгубила три партије пред својим навијачима и остала без четвртфинала.

Поред Ђоковића, за "орлове" ће одлуком Богдана Обрадовића играти Виктор Троицки, Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар