Суботић неће да игра за Србију!

Селектор Србије и потпредседник ФСС разговарали су са играчем Борусије Дортмунд који их је обавестио да у овом тренутку није у могућности да прихвати обавезе у националном тиму.

Фудбал 03.03.2015 | 08:20
Суботић неће да игра за Србију!

Селектор Србије Радован Ћурчић и потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић, како су и најавили, посетили су играча Борусије Дортмунд Невена Суботића и разговарали о његовој будућности у националном тиму.

У саопштењу ФСС наводи се да је разговор у Немачкој протекао у искреном и пријатељском тону, али и да је Суботић изјавио да "у овом тренутку није у могућности да прихвати обавезе и на њих одговори на адекватан начин".

"Мени је и даље најважније да радим на пуном опоравку од тешке повреде која ме је прошле сезоне одвојила од фудбала на девет месеци. Тачно је да сам се вратио и да играм, али и даље свакодневно радим вежбе опоравка и јачања колена. Процена је да додатни ангажман око играња у репрезентацији у вом тренутку не би била најбоља опција за моје здравствено стање. Гледам сваку утакмицу наше репрезентације као прави навијач и од срца друговима и свима у Савезу желим све најбоље - победе и успехе", изјавио је Суботић.

После посете и обављених разговора потпредседник ФСС Саво Милошевић изјавио је да су искрено и отворено разговарали о свему са Суботићем после меча Борусије и Шалкеа у Бундеслиги.

"Ова посета је свима много значила. У овом тренутку Невен Суботић не може да прихвати позив, ми то разумемо, али исто тако верујемо да ће се ствари променити у најскорије време. Предочили смо му све принципе рада у А репрезентацији, добили смо подршку за те идеје и надам се да ће он убрзо постати део екипе којој припада", изјавио је потпредседник ФСС.

Селектор Радован Ћурчић је истакао да је разговор са потенцијалним репрезентативцем Србије био само један у низу које ће обавити.

"После искреног разговора јасно је да Суботић у овом тренутку није спреман за повратак. Разговор са Суботићем је био само један у низу оних које водимо са бројним потенцијалним репрезентативцима. Утакмица против Португалије је скоро пред нама и мени је важно да знам на који начин и са којим снагама морам да припремам предстојећи дуел. Србија има неколико опција на свим местима и на нама је да изаберемо ону најбољу за остварење такмичарских амбиција", навео је Ћурчић.

У саопштењу ФСС наводи се и да контакт са Невеном Суботићем неће бити прекинут, као и да ће односи бити додатно активирани у будућности, уз уверење да ће искусни и квалитетни дефанзивац једног дана поново обући дрес националног тима.

Дефанзивац Борусије Дортмунд до сада је одиграо 36 мечева за репрезентацију Србије и постигао је два гола, а последњи пут наступао је за национални тим у септембру 2013. на мечу против Хрватске у Београду (1:1), када је и најавио да ће направити паузу.

Фудбалска репрезентација Србије наредну утакмицу у оквиру Групе И квалификација за ЕУРО 2016 играће против Португала, 29. марта на стадиону "Ла Луш" у Лисабону.

Коментари / 0

Оставите коментар