Subotić neće da igra za Srbiju!

Selektor Srbije i potpredsednik FSS razgovarali su sa igračem Borusije Dortmund koji ih je obavestio da u ovom trenutku nije u mogućnosti da prihvati obaveze u nacionalnom timu.

Fudbal 03.03.2015 | 08:20
Subotić neće da igra za Srbiju!

Selektor Srbije Radovan Ćurčić i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević, kako su i najavili, posetili su igrača Borusije Dortmund Nevena Subotića i razgovarali o njegovoj budućnosti u nacionalnom timu.

U saopštenju FSS navodi se da je razgovor u Nemačkoj protekao u iskrenom i prijateljskom tonu, ali i da je Subotić izjavio da "u ovom trenutku nije u mogućnosti da prihvati obaveze i na njih odgovori na adekvatan način".

"Meni je i dalje najvažnije da radim na punom oporavku od teške povrede koja me je prošle sezone odvojila od fudbala na devet meseci. Tačno je da sam se vratio i da igram, ali i dalje svakodnevno radim vežbe oporavka i jačanja kolena. Procena je da dodatni angažman oko igranja u reprezentaciji u vom trenutku ne bi bila najbolja opcija za moje zdravstveno stanje. Gledam svaku utakmicu naše reprezentacije kao pravi navijač i od srca drugovima i svima u Savezu želim sve najbolje - pobede i uspehe", izjavio je Subotić.

Posle posete i obavljenih razgovora potpredsednik FSS Savo Milošević izjavio je da su iskreno i otvoreno razgovarali o svemu sa Subotićem posle meča Borusije i Šalkea u Bundesligi.

"Ova poseta je svima mnogo značila. U ovom trenutku Neven Subotić ne može da prihvati poziv, mi to razumemo, ali isto tako verujemo da će se stvari promeniti u najskorije vreme. Predočili smo mu sve principe rada u A reprezentaciji, dobili smo podršku za te ideje i nadam se da će on ubrzo postati deo ekipe kojoj pripada", izjavio je potpredsednik FSS.

Selektor Radovan Ćurčić je istakao da je razgovor sa potencijalnim reprezentativcem Srbije bio samo jedan u nizu koje će obaviti.

"Posle iskrenog razgovora jasno je da Subotić u ovom trenutku nije spreman za povratak. Razgovor sa Subotićem je bio samo jedan u nizu onih koje vodimo sa brojnim potencijalnim reprezentativcima. Utakmica protiv Portugalije je skoro pred nama i meni je važno da znam na koji način i sa kojim snagama moram da pripremam predstojeći duel. Srbija ima nekoliko opcija na svim mestima i na nama je da izaberemo onu najbolju za ostvarenje takmičarskih ambicija", naveo je Ćurčić.

U saopštenju FSS navodi se i da kontakt sa Nevenom Subotićem neće biti prekinut, kao i da će odnosi biti dodatno aktivirani u budućnosti, uz uverenje da će iskusni i kvalitetni defanzivac jednog dana ponovo obući dres nacionalnog tima.

Defanzivac Borusije Dortmund do sada je odigrao 36 mečeva za reprezentaciju Srbije i postigao je dva gola, a poslednji put nastupao je za nacionalni tim u septembru 2013. na meču protiv Hrvatske u Beogradu (1:1), kada je i najavio da će napraviti pauzu.

Fudbalska reprezentacija Srbije narednu utakmicu u okviru Grupe I kvalifikacija za EURO 2016 igraće protiv Portugala, 29. marta na stadionu "La Luš" u Lisabonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar