ПЛ: Побједе ''Тобџија'' и Ливерпула над Ситијем!

Фудбалери Арсенала вратили су се на трећу позицију у Премијер лиги пошто су у 27. колу на свом терену савладали Евертон са 2:0, а поготке за "тобџије" постигли су Оливије Жиру и Томаш Росицки. Публика је могла да ужива у фантастичном фудбалу на Енфилду, где је Ливерпул у дербију 27. кола Премијер лиге срушио Манчестер сити са 2:1, а актери су били и наши репрезентативци Лазар Марковић на победничкој и Александар Коларов на губитничкој страни.

Фудбал 02.03.2015 | 16:00
ПЛ: Побједе ''Тобџија'' и Ливерпула над Ситијем!

Ако се погледа табела, Арсенал је требало да има лако домаћинство против екипе која се налази на 14. позицији у националном првенству, али тај тим је Евертон, а "карамеле" нису заслужено тако ниско рангиране.

Евертон је то и потврдио у Лондону где је држао бедем против домаће екипе која имала опасније нападе, али не и лопту у свом поседу. Ипак, шест минута пре краја првог полувремена, "тобџије" су дошле у вођство и постигле кључни гол.

Месут Озил је преузео извођење корнера са десне стране, послао лопту на неких седам, осам метара од гола Хауарда где се нашао Оливије Жиру који је био бржи за корак од свог чувара, те је са прве стативе затресао мрежу у левом доњем углу.

Жиру се тако, донекле, искупио за очајну партију против Монака у осмини финала Лиге шампиона. Потврду победе дао је Томаш Росицки који је у 90. минуту са 18 метара поставио коначних 2:0.

Пулени Брендана Роџерса показали су да тренутно играју и боље и лепршавије од Арсенала и Манчестер јунајтеда, ривала у борби за Лигу шампиона, а њихов тријумф обрадовао је и Челси који на врху може да увећа разлику у односну на шампиона.

Ређала су се узбуђења пред оба гола на Енфилду, више испред Ситијевог, а капитулиацију Џоа Харта најављена је већ у деветом минуту када је сјајан гол Адама Лалане из "мртвог" угла оправдано поништен због офсајда, али голману "грађана" није било спаса два минута касније.

Џордан Хендерсон је капитенски одменио Стивена Џерарда и у његовом стилу са 20 метара фантастично скинуо паучину из горњег десног угла за ерупцију одушевљења.

Играли су црвени и за душу навијача, брзоноги Стерлинг је био неухватљив за одбрану енглеског првака чији је капитен Венсан Компани је превише грешио, а највише проблема задавао им је магични Кутињо који је у стилу праве "десетке" идеално из прве проигравао саиграче. То је у једном наврату учинио и Марковић, пребацио целу одбрану гостију, али је Лалана из прве шутирао поред даље стативе.

Ни Сити није био безопасан, само је играо колико му је било дозвољено у ритму Серхија Агуера. Маестрални Аргентинац је погодио стативу и како није имао среће у 13. минуту, средином првог полувремена је сјајно "навукао" четворицу домаћих играча на себе и гурнуо лопту у празан простор, што је одлично пратио Един Џеко и матирао Мињолеа за 1:1.

У невероватном ритму се играло до одласка на предах, који као да је мало пресекао и једне и друге, па је темпо опао у наставку. И даље је Ливерпул контролисао ситуацију на терену и у 75. минуту дошао до заслуженог тријумфа, а погодак је готово био пресликан као водећи. Филипе Кутињо се наместио на око 25 метара искоса са леве стране и маестрално погодио даљи угао као и Хендерсон за коначних 2:1.

Победа је могла да буде и убедљивија да је Данијел Стариџ био мало прецизнији приликом ударца са левог крила, али је његов шут отишао поред стативе, за разлику од три бода која су остала на Енфилду.

Наш репрезентативац Лазар Марковић играо је до 76. места када га је заменио управо Стариџ, док је Александар Коларов провео цео меч на терену на свом месту левог бека.

Премијер лига, 27. коло:
Субота:
Вест Хем - Кристал Палас 1:3 (0:1)
(Валенсија 76 - Мареј 41, 63, Дан 51)
Барнли - Свонси 0:1 (0:1)
(Трипер 64 а.г.)
Манчестер јунајтед - Сандерленд 2:0 (0:0)
(Руни 66пен, 84)
Њукасл - Астон Вила 1:0 (1:0)
(Сисе 37)
Стоук - Хал 1:0 (0:0)
(Крауч 71)
ВБА - Саутемптон 1:0 (1:0)
(Берахино 2)

Недеља:
Ливерпул - Манчестер сити 2:1 (1:1)
(Хендерсон 11, Кутињо 75 - Џеко 25)
Арсенал - Евертон 2:0 (1:0)
(Жиру 39, Росицки 90)

Субота, 7. март:
16.00 КПР - Тотенхем

Среда, 29. април:
20.45 Лестер - Челси

ТАБЕЛА: Челси (-1) 60, Манчестер сити 55, Арсенал 51, Манчестер јунајтед 50, Ливерпул 48, Саутемптон 46, Тотенхем (-1) 44, Свонси 40, Вест Хем 39, Стоук 39, Њукасл 35, Кристал Палас 30, ВБА 30, Евертон 28, Хал 26, Сандерленд 25, КПР (-1) 22, Барнли 22, Астон Вила 22, Лестер (-1) 18.

Коментари / 0

Оставите коментар