PL: Pobjede ''Tobdžija'' i Liverpula nad Sitijem!

Fudbaleri Arsenala vratili su se na treću poziciju u Premijer ligi pošto su u 27. kolu na svom terenu savladali Everton sa 2:0, a pogotke za "tobdžije" postigli su Olivije Žiru i Tomaš Rosicki. Publika je mogla da uživa u fantastičnom fudbalu na Enfildu, gde je Liverpul u derbiju 27. kola Premijer lige srušio Mančester siti sa 2:1, a akteri su bili i naši reprezentativci Lazar Marković na pobedničkoj i Aleksandar Kolarov na gubitničkoj strani.

Fudbal 02.03.2015 | 16:00
PL: Pobjede ''Tobdžija'' i Liverpula nad Sitijem!

Ako se pogleda tabela, Arsenal je trebalo da ima lako domaćinstvo protiv ekipe koja se nalazi na 14. poziciji u nacionalnom prvenstvu, ali taj tim je Everton, a "karamele" nisu zasluženo tako nisko rangirane.

Everton je to i potvrdio u Londonu gde je držao bedem protiv domaće ekipe koja imala opasnije napade, ali ne i loptu u svom posedu. Ipak, šest minuta pre kraja prvog poluvremena, "tobdžije" su došle u vođstvo i postigle ključni gol.

Mesut Ozil je preuzeo izvođenje kornera sa desne strane, poslao loptu na nekih sedam, osam metara od gola Hauarda gde se našao Olivije Žiru koji je bio brži za korak od svog čuvara, te je sa prve stative zatresao mrežu u levom donjem uglu.

Žiru se tako, donekle, iskupio za očajnu partiju protiv Monaka u osmini finala Lige šampiona. Potvrdu pobede dao je Tomaš Rosicki koji je u 90. minutu sa 18 metara postavio konačnih 2:0.

Puleni Brendana Rodžersa pokazali su da trenutno igraju i bolje i lepršavije od Arsenala i Mančester junajteda, rivala u borbi za Ligu šampiona, a njihov trijumf obradovao je i Čelsi koji na vrhu može da uveća razliku u odnosnu na šampiona.

Ređala su se uzbuđenja pred oba gola na Enfildu, više ispred Sitijevog, a kapituliaciju Džoa Harta najavljena je već u devetom minutu kada je sjajan gol Adama Lalane iz "mrtvog" ugla opravdano poništen zbog ofsajda, ali golmanu "građana" nije bilo spasa dva minuta kasnije.

Džordan Henderson je kapitenski odmenio Stivena Džerarda i u njegovom stilu sa 20 metara fantastično skinuo paučinu iz gornjeg desnog ugla za erupciju oduševljenja.

Igrali su crveni i za dušu navijača, brzonogi Sterling je bio neuhvatljiv za odbranu engleskog prvaka čiji je kapiten Vensan Kompani je previše grešio, a najviše problema zadavao im je magični Kutinjo koji je u stilu prave "desetke" idealno iz prve proigravao saigrače. To je u jednom navratu učinio i Marković, prebacio celu odbranu gostiju, ali je Lalana iz prve šutirao pored dalje stative.

Ni Siti nije bio bezopasan, samo je igrao koliko mu je bilo dozvoljeno u ritmu Serhija Aguera. Maestralni Argentinac je pogodio stativu i kako nije imao sreće u 13. minutu, sredinom prvog poluvremena je sjajno "navukao" četvoricu domaćih igrača na sebe i gurnuo loptu u prazan prostor, što je odlično pratio Edin Džeko i matirao Minjolea za 1:1.

U neverovatnom ritmu se igralo do odlaska na predah, koji kao da je malo presekao i jedne i druge, pa je tempo opao u nastavku. I dalje je Liverpul kontrolisao situaciju na terenu i u 75. minutu došao do zasluženog trijumfa, a pogodak je gotovo bio preslikan kao vodeći. Filipe Kutinjo se namestio na oko 25 metara iskosa sa leve strane i maestralno pogodio dalji ugao kao i Henderson za konačnih 2:1.

Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Danijel Staridž bio malo precizniji prilikom udarca sa levog krila, ali je njegov šut otišao pored stative, za razliku od tri boda koja su ostala na Enfildu.

Naš reprezentativac Lazar Marković igrao je do 76. mesta kada ga je zamenio upravo Staridž, dok je Aleksandar Kolarov proveo ceo meč na terenu na svom mestu levog beka.

Premijer liga, 27. kolo:
Subota:
Vest Hem - Kristal Palas 1:3 (0:1)
(Valensija 76 - Marej 41, 63, Dan 51)
Barnli - Svonsi 0:1 (0:1)
(Triper 64 a.g.)
Mančester junajted - Sanderlend 2:0 (0:0)
(Runi 66pen, 84)
Njukasl - Aston Vila 1:0 (1:0)
(Sise 37)
Stouk - Hal 1:0 (0:0)
(Krauč 71)
VBA - Sautempton 1:0 (1:0)
(Berahino 2)

Nedelja:
Liverpul - Mančester siti 2:1 (1:1)
(Henderson 11, Kutinjo 75 - Džeko 25)
Arsenal - Everton 2:0 (1:0)
(Žiru 39, Rosicki 90)

Subota, 7. mart:
16.00 KPR - Totenhem

Sreda, 29. april:
20.45 Lester - Čelsi

TABELA: Čelsi (-1) 60, Mančester siti 55, Arsenal 51, Mančester junajted 50, Liverpul 48, Sautempton 46, Totenhem (-1) 44, Svonsi 40, Vest Hem 39, Stouk 39, Njukasl 35, Kristal Palas 30, VBA 30, Everton 28, Hal 26, Sanderlend 25, KPR (-1) 22, Barnli 22, Aston Vila 22, Lester (-1) 18.

Komentari / 0

Ostavite komentar