Лига Куп: Први трофеј сезоне за Челси!

Фудбалери Челсија успели су да освоје трофеј Лига купа пошто су у финалу савладали Тотенхем са 2:0, а то је уједно осми трофеј Бранислава Ивановића од када игра за "плавце".

Фудбал 02.03.2015 | 15:40
Лига Куп: Први трофеј сезоне за Челси!

"Певци" су оба гола примили тако што се лопта одбила од њихових играча, а Челси је реаговао најбоље што је могао и са по једним поготком у оба полувремена окитили се новим трофејом.

Прву прилику на сусрету имао је Тотенхем са неких 19 метара када је Ериксен извео слободни ударац и погодио пречку, али није било промене резултата.

Узбуђења до 45. минута није било, али се после једног прекида са десне стране, одакле је Вилијан центрирао, створила велика гужва у шеснаестерацу, па се лопта од Дајера одбила директно на ногу капитена Челсија Џона Терија који је распалио са седам метара и преварио маркираног Љориса.

Гол у последњем минуту полувремена је донекле сломио дух Тотенхема, а додатну муку за Покетинове изабранике направио је Дијего Кошта у који је у 56. минуту прошао по левој страни, ушао у шеснаестерац и из коса покушао, те се лопта одбила од бека Кајла Вокера у мрежу Љориса.

Капитен српске репрезентација Бранислав Ивановић тако је са Челсијем дошао до осмог трофеја, а пружио је одличну партију против Тотенхема одигравши свих 90 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар