Liga Kup: Prvi trofej sezone za Čelsi!

Fudbaleri Čelsija uspeli su da osvoje trofej Liga kupa pošto su u finalu savladali Totenhem sa 2:0, a to je ujedno osmi trofej Branislava Ivanovića od kada igra za "plavce".

Fudbal 02.03.2015 | 15:40
Liga Kup: Prvi trofej sezone za Čelsi!

"Pevci" su oba gola primili tako što se lopta odbila od njihovih igrača, a Čelsi je reagovao najbolje što je mogao i sa po jednim pogotkom u oba poluvremena okitili se novim trofejom.

Prvu priliku na susretu imao je Totenhem sa nekih 19 metara kada je Eriksen izveo slobodni udarac i pogodio prečku, ali nije bilo promene rezultata.

Uzbuđenja do 45. minuta nije bilo, ali se posle jednog prekida sa desne strane, odakle je Vilijan centrirao, stvorila velika gužva u šesnaesteracu, pa se lopta od Dajera odbila direktno na nogu kapitena Čelsija Džona Terija koji je raspalio sa sedam metara i prevario markiranog Ljorisa.

Gol u poslednjem minutu poluvremena je donekle slomio duh Totenhema, a dodatnu muku za Poketinove izabranike napravio je Dijego Košta u koji je u 56. minutu prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i iz kosa pokušao, te se lopta odbila od beka Kajla Vokera u mrežu Ljorisa.

Kapiten srpske reprezentacija Branislav Ivanović tako je sa Čelsijem došao do osmog trofeja, a pružio je odličnu partiju protiv Totenhema odigravši svih 90 minuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar