Примера: ''Подморница'' шокирала Бернабеу!

На "Сантијаго Бернабеу" су се чули звиждуци, јер је Реал Мадрид ремизирао са Виљареалом 1:1, тако да "краљевићи" имају само два бода више од Барселоне! Фудбалери Валенсије отворили су недељни програм 25. кола Примере победом над Сосиједадом на свом терену са 2:0, док је Атлетик Билбао славио на гостовању Еибару са 1:0, а Атлетико Мадрид није успео да однесе цео плен из Андалузије пошто у дуелу са Севиљом није било голова.

Фудбал 02.03.2015 | 14:20
Примера: ''Подморница'' шокирала Бернабеу!

Виљареал је у Мадрид стигао да се надиграва са Реалом, а то је учинио на прави начин, јер "краљевићи" нису били толико доминантни, поготово не у другом полувремену када су окоснице "жуте подморнице", Вијето и Тригерос, ушли у игру.

Све што је радио Реал, радио је преко Кристијана Роналда који је два пута био заустављен од стране голмана Серхија Асенха који је бриљантно бранио. Ипак, Португалац је нашао начин да стигне до гола пошто је у 51. минуту Бејли направио управо над њим фаул у шеснаестерцу. Роналдо је перфектно извео једанастерац пославши лопту у десни горњи, а чувара мреже у леви угао.

Десет минута касније десио се пресудни тренутак, јер су у игру ушли Вијето и Тригерос који су дали самопоуздање својој екипи која је почела жестоко да узвраћа и имала неколико врло добрих напада. У 64. минуту стиже изједначење након што се Крос спетљао на 19 метара и буквално одложио лопту Морену који је распалио и погодио у доњем десном углу мрежу.

Роналдо је наставио са добром игром, али је Асенхо наставио да га надмудрује, тако да је Виљареал успео сад се спасе и однесе бод из Мадрида. Звиждуци су одјекивали, највише Иљарамендију којег публика не воли у последње време, али и читавој екипи.

Атлетико Мадрид је имао циљ, јако тежак, али издвољив, а то је да савладају Севиљу и примакну се другопласираној Барселони, али то нису успели да учине, јер су у Андалузији, шта више, били у подређеном стању.

Севиља је на крају утакмице имала 65 одсто посед лопте, шутирала је дупло више на гол и у оквир гола, тако да "јорганџије" могу да буду срећне што су и бод извукле из срца Шпаније.

Утакмица је обиловала оштрим стартовима, а то потврђује и 11 жутих картона. Четири опомене су добили играчи домаће екипе, Арибас, Кричовјак, Мбија и Банега, док су на другој страни опоменути Туран, Гамез, Гризман, Суарез, Тијаго и Миранда.

Није се играо претерано квалитетан фудбал у матине термину на Местаљи, изабраници Дејвида Мојеса нису упутили ниједан шут у оквир гола па нису могли ни до бода, док је Валенсија до целог плена дошла за три минута.

У главној улози нашао се Пабло Пјати који је најпре оштар центаршут Пареха са десног крила уклизавањем спровео у мрежу у 53. минуту, да би убрзо удвостручио предност после готово пресликане акције само други пут на додавање Фегулија.

"Слепи мишеви" су наставили да прете трећепласираном Атлетику и налазе се на месту испод са 53 бода колико имају и Мадриђани, док је Сосиједад остао у средини табеле, али на само пет бодова од зоне испадања.

Атлетик Билбао је дошао до победе на гостовању Еибару поготком искусног Гурпегија у 36. минуту. Капитен тима из Баскије је сачекао центаршут талентованог Оскара де Маркоса и главом казнио разређену одбрану домаћина.

Примера, 25. коло:
Петак:
Еспањол - Кордоба 1:0 (1:0)
(Гонзалез 43)

Субота:
Гранада - Барселона 1:3 (0:1)
(Рико 53 - Ракитић 25, Суарез 48, Меси 70)
Рајо Ваљекано - Леванте 4:2 (4:1)
(Буено 23,32,33,38 - Касадесус 13, Уче 85)
Алмерија - Депортиво 0:0
Малага - Хетафе 3:2 (1:0)
(Хуанми 10, Дардер 57, Орта 68 - Васкез 55, 76)

Недеља:
Валенсија - Реал Сосиједад 2:0 (0:0)
(Пјати 53,56)
Еибар - Атлетик Билбао 0:1 (0:1)
(Гурпеги 36)
Севиља - Атлетико Мадрид 0:0
Реал - Виљареал 1:1 (0:0)
(Роналдо 52пен - Морено 64)

Понедељак:
20.45 Селта - Елче

Коментари / 0

Оставите коментар