Primera: ''Podmornica'' šokirala Bernabeu!

Na "Santijago Bernabeu" su se čuli zvižduci, jer je Real Madrid remizirao sa Viljarealom 1:1, tako da "kraljevići" imaju samo dva boda više od Barselone! Fudbaleri Valensije otvorili su nedeljni program 25. kola Primere pobedom nad Sosijedadom na svom terenu sa 2:0, dok je Atletik Bilbao slavio na gostovanju Eibaru sa 1:0, a Atletiko Madrid nije uspeo da odnese ceo plen iz Andaluzije pošto u duelu sa Seviljom nije bilo golova.

Fudbal 02.03.2015 | 14:20
Primera: ''Podmornica'' šokirala Bernabeu!

Viljareal je u Madrid stigao da se nadigrava sa Realom, a to je učinio na pravi način, jer "kraljevići" nisu bili toliko dominantni, pogotovo ne u drugom poluvremenu kada su okosnice "žute podmornice", Vijeto i Trigeros, ušli u igru.

Sve što je radio Real, radio je preko Kristijana Ronalda koji je dva puta bio zaustavljen od strane golmana Serhija Asenha koji je briljantno branio. Ipak, Portugalac je našao način da stigne do gola pošto je u 51. minutu Bejli napravio upravo nad njim faul u šesnaestercu. Ronaldo je perfektno izveo jedanasterac poslavši loptu u desni gornji, a čuvara mreže u levi ugao.

Deset minuta kasnije desio se presudni trenutak, jer su u igru ušli Vijeto i Trigeros koji su dali samopouzdanje svojoj ekipi koja je počela žestoko da uzvraća i imala nekoliko vrlo dobrih napada. U 64. minutu stiže izjednačenje nakon što se Kros spetljao na 19 metara i bukvalno odložio loptu Morenu koji je raspalio i pogodio u donjem desnom uglu mrežu.

Ronaldo je nastavio sa dobrom igrom, ali je Asenho nastavio da ga nadmudruje, tako da je Viljareal uspeo sad se spase i odnese bod iz Madrida. Zvižduci su odjekivali, najviše Iljaramendiju kojeg publika ne voli u poslednje vreme, ali i čitavoj ekipi.

Atletiko Madrid je imao cilj, jako težak, ali izdvoljiv, a to je da savladaju Sevilju i primaknu se drugoplasiranoj Barseloni, ali to nisu uspeli da učine, jer su u Andaluziji, šta više, bili u podređenom stanju.

Sevilja je na kraju utakmice imala 65 odsto posed lopte, šutirala je duplo više na gol i u okvir gola, tako da "jorgandžije" mogu da budu srećne što su i bod izvukle iz srca Španije.

Utakmica je obilovala oštrim startovima, a to potvrđuje i 11 žutih kartona. Četiri opomene su dobili igrači domaće ekipe, Aribas, Kričovjak, Mbija i Banega, dok su na drugoj strani opomenuti Turan, Gamez, Grizman, Suarez, Tijago i Miranda.

Nije se igrao preterano kvalitetan fudbal u matine terminu na Mestalji, izabranici Dejvida Mojesa nisu uputili nijedan šut u okvir gola pa nisu mogli ni do boda, dok je Valensija do celog plena došla za tri minuta.

U glavnoj ulozi našao se Pablo Pjati koji je najpre oštar centaršut Pareha sa desnog krila uklizavanjem sproveo u mrežu u 53. minutu, da bi ubrzo udvostručio prednost posle gotovo preslikane akcije samo drugi put na dodavanje Fegulija.

"Slepi miševi" su nastavili da prete trećeplasiranom Atletiku i nalaze se na mestu ispod sa 53 boda koliko imaju i Madriđani, dok je Sosijedad ostao u sredini tabele, ali na samo pet bodova od zone ispadanja.

Atletik Bilbao je došao do pobede na gostovanju Eibaru pogotkom iskusnog Gurpegija u 36. minutu. Kapiten tima iz Baskije je sačekao centaršut talentovanog Oskara de Markosa i glavom kaznio razređenu odbranu domaćina.

Primera, 25. kolo:
Petak:
Espanjol - Kordoba 1:0 (1:0)
(Gonzalez 43)

Subota:
Granada - Barselona 1:3 (0:1)
(Riko 53 - Rakitić 25, Suarez 48, Mesi 70)
Rajo Valjekano - Levante 4:2 (4:1)
(Bueno 23,32,33,38 - Kasadesus 13, Uče 85)
Almerija - Deportivo 0:0
Malaga - Hetafe 3:2 (1:0)
(Huanmi 10, Darder 57, Orta 68 - Vaskez 55, 76)

Nedelja:
Valensija - Real Sosijedad 2:0 (0:0)
(Pjati 53,56)
Eibar - Atletik Bilbao 0:1 (0:1)
(Gurpegi 36)
Sevilja - Atletiko Madrid 0:0
Real - Viljareal 1:1 (0:0)
(Ronaldo 52pen - Moreno 64)

Ponedeljak:
20.45 Selta - Elče

Komentari / 0

Ostavite komentar