У Борусији се коначно смију!

У Борусији Дортмунд не скидају осмех са лица после тријумфа над Шалкеом.

Фудбал 02.03.2015 | 13:20
У Борусији се коначно смију!

Јирген Клоп и фудбалери Борусије имали су разлог за задовољство након убедљиве победе над Шалкеом (3:0) у 23. колу Бундеслиге.

"То је било савршено поподне, а утакмица је била сјајна од првог до последњег минута. Имали смо много шанси у првом полувремену. Било је важно да се не унервозимо. У 78. минуту нас је коначно кренуло", рекао је Клоп новинарима у Дортмунду.

Борусија је победила головима у последњих 12 минута меча и тако остварила трећи узастопни тријумф, којим се попела у горњи део табеле.

Још слађе је што је то остварено над великим ривалом у "дербију Рура" Шалкеом, који је био фаворит у овом мечу.

"Ништа боље од овога нећемо осетити ове сезоне. Ово је за нас била утакмица године, и за нас и за навијаче. Стварно смо заслужили победу. Били смо бољи тим све време. Одушевљени смо што смо победили", изјавио је Марко Ројс.

А да су знали да се радују победи на прави начин, играчи Борусије то су показали већ на терену. После трећег гола, Пјер-Емерик Обамејанг ставио је на лице маску стрип јунака Бетмена, а Ројсу је дао маску његовог помоћника Робина.

"Увек покушавамо да се забавимо. То нам је фалило у првом делу сезоне, а такве ствари увек добро дођу. Заједно смо ручали пре два дана и тада нам је ово пало напамет", рекао је Ројс.

"Уствари, Марко и ја смо подједнако луди", надовезао Обамејанг.

На другој страни била је потпуно другачија слика. Фудбалер Шалкеа Бенедикт Хеведес оценио је да је његов тим имао лош дан и да је екипа играла "кукавички".

"Знали смо колико је добар напад Борусије, и покушали смо да их зауставимо на средини терена, али нисмо баш најбоље успели. У другом полувремену смо се мало повезали и нисмо им дозвољавали толико шанси, али смо заслужено поражени. Имали смо баш лош дан и жао ми је навијача који су нас сјајно бодрили. Нисмо показали довољно храбрости данас", рекао је Хеведес.

Коментари / 0

Оставите коментар