U Borusiji se konačno smiju!

U Borusiji Dortmund ne skidaju osmeh sa lica posle trijumfa nad Šalkeom.

Fudbal 02.03.2015 | 13:20
U Borusiji se konačno smiju!

Jirgen Klop i fudbaleri Borusije imali su razlog za zadovoljstvo nakon ubedljive pobede nad Šalkeom (3:0) u 23. kolu Bundeslige.

"To je bilo savršeno popodne, a utakmica je bila sjajna od prvog do poslednjeg minuta. Imali smo mnogo šansi u prvom poluvremenu. Bilo je važno da se ne unervozimo. U 78. minutu nas je konačno krenulo", rekao je Klop novinarima u Dortmundu.

Borusija je pobedila golovima u poslednjih 12 minuta meča i tako ostvarila treći uzastopni trijumf, kojim se popela u gornji deo tabele.

Još slađe je što je to ostvareno nad velikim rivalom u "derbiju Rura" Šalkeom, koji je bio favorit u ovom meču.

"Ništa bolje od ovoga nećemo osetiti ove sezone. Ovo je za nas bila utakmica godine, i za nas i za navijače. Stvarno smo zaslužili pobedu. Bili smo bolji tim sve vreme. Oduševljeni smo što smo pobedili", izjavio je Marko Rojs.

A da su znali da se raduju pobedi na pravi način, igrači Borusije to su pokazali već na terenu. Posle trećeg gola, Pjer-Emerik Obamejang stavio je na lice masku strip junaka Betmena, a Rojsu je dao masku njegovog pomoćnika Robina.

"Uvek pokušavamo da se zabavimo. To nam je falilo u prvom delu sezone, a takve stvari uvek dobro dođu. Zajedno smo ručali pre dva dana i tada nam je ovo palo napamet", rekao je Rojs.

"Ustvari, Marko i ja smo podjednako ludi", nadovezao Obamejang.

Na drugoj strani bila je potpuno drugačija slika. Fudbaler Šalkea Benedikt Hevedes ocenio je da je njegov tim imao loš dan i da je ekipa igrala "kukavički".

"Znali smo koliko je dobar napad Borusije, i pokušali smo da ih zaustavimo na sredini terena, ali nismo baš najbolje uspeli. U drugom poluvremenu smo se malo povezali i nismo im dozvoljavali toliko šansi, ali smo zasluženo poraženi. Imali smo baš loš dan i žao mi je navijača koji su nas sjajno bodrili. Nismo pokazali dovoljno hrabrosti danas", rekao je Hevedes.

Komentari / 0

Ostavite komentar