Човићева политика руши Републику Српску

Последњи дан фебруара 2015. године остаће упамћен по томе што је Драган Човић пред цјелокупном јавношћу БиХ извршио политичко самоубиство. И то у ситуацији када је политички најбоље стајао.

Република Српска 01.03.2015 | 10:06
Човићева политика руши Републику Српску

Декларација Хрватског народног сабора (читај Хрватске демократске заједнице) којом се тражи унутрашњи преустрој БиХ – промјена Дејтона у четири федералне јединице (читај трећи, хрватски, ентитет), сет је доказа да Човић уопште не разумије тренутак у којем се и БиХ и Регион налазе, да је остао вјеран идеји разваљивања БиХ и да је прецијенио сопствене снаге, али и снагу Републике Хрватске. Истовремено потцјењујући Србе, Бошњаке и Остале којима је намијенио улогу роботизованих извршилаца његових ратних циљева.

Човић, који очекује подршку Међународне заједнице у унутрашњој територијалној прекомпозицији БиХ, исту ту Међународну заједницу у Декларацији ставља у позицију искључивог кривца за тренутак у којем се Хрвати као народ налазе. Који није ништа гори од позиције у којој се налазе остали становници БиХ.

Пројекат растурања БиХ, који би водио Човић, апсолутно је неостварив, али је обзнањивање Декларације добродошло како би се коначно документовала стварна улога лидера ХДЗ-а, која је крајње деструктивна, разарајућа и, што не рећи, најопаснија управо за Хрвате. Јер их Човић својом преживљеном, ретроградном и рушилачком политиком додатно гетоизира и затвара, намећући им једнопартијски систем (ХНС=ХДЗ), чиме их враћа пет корака унатраг од модерног друштва. Које не трпи једноумље.

Околности чине Човићев пројекат трагикомичним.
Врло врло важно је истаћи да је основна снага хрватске политике (и у БиХ и у Региону) била у томе што су у блиској прошлости  били у директној конфронтацији са Србима.

Срби су у исто то вријеме били конфронтирани са Западом.

Односи су се суштински промијенили: Сада се са Србима директно разговара и из Вашингтона и Лондона и Париза и Брисела и … чиме је хрватска политика изгубила свој примарни значај.

У току је велико приближавање Запада са Србијом; У очима Вашингтона, Лондона, Брисела… Срби престају да буду пријетња, због чега Хрвати/Хрватска губе на супстанци утицаја, јер више нису прва одбрана "на вратима пријетње" и "одбрана цивилизованог свијета".

Није уопште претјерано рећи да Хрватска својим тврдокорним инсистирањем на непријатељској реторици/поступцима према Србији и Србима већ постаје сметња Западу у процесима прближавања са Србијом. Што је неминовно води на периферију битности у Региону. Хрвати, њихове службе и држава, губе на свом значају и Човићев поступак је неуспјешан покушај спречавања неумитног.

Он је чак и жалостан, јер имплицира да ће за исти сто да сједну САД и Русија  и ЕУ (сви гаранти Дејтона), иако су Руси и Запад у Другом Хладном Рату. Који сигурно неће прекинути да би излијечили Човићеве фрустрације.



Човићеви захтјеви дубоко су непријатељски према БиХ која је, (којег ли лицемјерства) у првој реченици Декларације, зато што од земље покушава створити ново жариште у Европи.

Након Украјине и Грчке то му нико неће дозволити, јер би то значило да је овај дио Европе дигнут у ваздух!

Декларација је и доказ да хрватска политика није испунила захтјеве Запада да успостави квалитетне партнерске односе са Бошњацима, чији је основ Вашингтонски споразум. Штавише, односи међу Бошњацима и Хрватима су, да се не лажемо, у категорији несношљиви.

Неиспуњење задатака се нигдје не награђује. Посебно не на Балкану.

ХДЗ-ова и Човићева Декларација је и истински антисрпски документ зато што Србе, као народ, и даље покушава држати у статусу демонизације и одузети им оно што су им највеће свјетске силе потписале - Републику Српску.

Федерализација БиХ (4 федералне јединице) значи аутоматско укидање Републике Српске.

Његовој идеји се управо Срби требају највише противити.
Не само због захтјева за укидање Републике Српске, већ због тога што Човић Србе жели да задржи у статусу Нецивилизованих Непријатеља Запада.

То је неопростиво.

И потпуно је сулудо да српски фактор помаже ХДЗ и било какве њихове захтјеве у БиХ, док год та странка води изразиту антисрпску политику у овој земљи.

На овом мјесту долазимо до односа Човић-Додик.

Он је, најблаже речено, бизаран. И доказ колико Додик не види ништа због властитог интереса и упушта се у озбиљне и опасне политичке игре у којима олако даје оно што није његово. И што би требало да брани. Додик је Човићу дао Пруд (4 федералне јединице у БиХ) и тако подржао његову идеју да избрише РС. Коју сада Човић покушава преточити у дјело.   

Човићева Декларација кључни је Доказ да је Додик највећи српски национални проблем. Коме то сада није јасно, неће ништа схватити никада.

Човић је добио подршку Томислава Карамарка, лидера ХДЗ-а у сусједној Хрватској. Карамарко се директно умијешао у унутрашње ствари БиХ, стављајући овдашња политичка дешавања у функцију избора у Хрватској.

Уколико побиједи на тим изборима (крајем године), имаће част да ријеши “случај Човић”!

Слободанвасковиц.блог

Коментари / 63

Оставите коментар
Name

Боа

01.03.2015 09:08

Зар тако бајин пајдо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

01.03.2015 09:10

Људи моји народе мој, па Цовицу це помоци дрекавац, ако треба и рат, само да неодговара за криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крим јонг до дук

01.03.2015 10:20

Ово је најтацнији коментар.Дрекавац и његова друзина це урадити све само да не иду у затвор.Нису они ни стварали РС да би је бранили.

Name

Човић и Баја

01.03.2015 09:11

"БРАЋА ПО МАТЕРИ" можда?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тораби

01.03.2015 09:12

РС и ФБИХ ће морати нестати ако мислимо ући у ЕУ. Нема у свијету више етничких подјела већ регионално-економских. То је чињеница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.бл

01.03.2015 10:48

Нека се договарају они у Федерацији, нека пусте нас у 'мањем' ентитету. Србе нису питали када су у Васингтону правили пакт

Name

тораби

02.03.2015 00:18

Прво ви Срби сте у БиХ хтјели то прихватити или не ви зивите у дрзави Босна и Херцеговина. Друго, ви мањи ентитет дјелите са Бошњацима, Хрватима и осталим. То није ексклузивно Српско.

Name

гавран

01.03.2015 09:13

Како це на ово реаговати Велики Баја.Он казе да је Цовиц легитимни преставник српског народа у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коЛектор

01.03.2015 09:14

Додик је политицар који не види даље од Лактаса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар М.

01.03.2015 10:22

Види мало до Кипра,мало до Дедиња...Тамо има виле.

Name

Црни Груја

01.03.2015 11:39

Додик има вилу и на Фрушкој гори.

Name

ГРГА

01.03.2015 09:15

И ЈЕДАН И ДРУГИ ДОК БУДУ ВЛАДАЛИ ОВИМ НАРОДОМ НАМА НЕМА НАПРЕТКА ЦОВИЦ РОБИЈАС А МИЛЕ МАФИЈАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

01.03.2015 10:20

Да пукнес од смијеха ! Један дан " рат " на порталима измедју Босњака и Хрвата , други дан измедју Срба и Босњака , треци дан измедју Срба и Хрвата ! Људи дозовимо се памети , док јос није касно , јер бојим се да цемо ускоро сви ми бити заједно слободни , али од памети !

Name

СНАГА НАРОДА

01.03.2015 10:21

По мени, овог пута, Васковиц гријеси у неким процјенама у свом цланку. Запад је увијек кроз историју био висе наклоњен Хрватима него Србима. Вјероватно због религиозне припадности (римокатолици). Довољно се сјетити само како су позурили да им признају независност (Њемацка и Ватикан) и да их приме у ЕУ. Наклоност према Србима (садасња и просла) је само због тога да Србија не падне под руски утицај, и није искрено пријатељство. Срби из БиХ це и тако, прије ики послије "леци на руду", а ово сто раде Хрвати у БиХ, није из њихове главе. Неко их је на то припремио, и то цини дио сценарија који цемо гледати у наредних 10-20 година. А по том сценарију и Срби и Босњаци це морати до те мјере да се "приблизе" западу, да це од тог запада, преко Словенаца и Хрвата, постати скроз зависни. Ко презиви прицаце.

Name

ауслендер

01.03.2015 11:40

Ту си Грга у праву, ту су два лопова само што је Човић професионалац а Миле дилетант. Из овог је ваљда сад свима јасно да је Миле највећи непријатељ РС и народа.

Name

ми сами

01.03.2015 09:15

Нема напретка за ову дрзаву.Био је трацак наде са савезом за промјене да ова дрзава мозе кренути напред али онда се појави неки Цовиц који прави фаму о угрозености Хрвата у БиХ.А у ствари све увозницке фирме су гдје они зиве и зиве боље од остатка дрзаве.Имају Хрватске пасосе иду куд хоце.За разлику од нас осталих дрзављана Р.Српске и БИХ.Који смо робови Цовица и Додика годинама.Циљ им је исти,дрзи ситуацију напетом да полу-писмен народ не би поцео мислити својом главом.А онда га не могу контролисати Србенде или велики Хрвати.Да се забијете у сто пм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

01.03.2015 09:23

Зар би било страсно да БиХ цине 4 територијалне јединице. Ако федерација БиХ своју територијалну организацију успостави са два ентитета имат це мо у БиХ цетир територијалне јединице и то: Република Српска, Хрватски ентитет, Босњацки ентитет и Брцко дистрикт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

01.03.2015 09:23

Сви они који мисле да би у овој игри наса Република Српска као једна "федерална јединица" остала нетакнута грдно се варају.Добар дио насе територије отисао би босњацима или хрватима зато се надам да Баја неце ово подржати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддд

01.03.2015 13:13

А ти се у то разумијеш?

Name

Зарко

01.03.2015 09:40

Када ти кажеш да је то лоше за нас, сада сам сигуран да је то прави потез. То је корак ближе распаду БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ремиx

01.03.2015 09:40

Васковицу дао си правилан приказ стања у БиХ и овдје имас моју подрску.Мозда си једини који ствари назива правим именом.Мозда треба реци овдје јос пар цињеница.Као прво;у тој декларацији једне партије не спомињу се ни муслимани у мјери коју реално заслузују као најбројнији народ у БиХ.Управо су ти муслимани дали констутивност Хрватима иако су били обицна нац.мањина у БиХ. Но ХДЗ зели сада да он одредјује полозај и Срба и Муслимана у БиХ. А то је вец превисе и за Гиниса. Друго;ко је Цовиц?Знамо ли ста је радио,циме се све бавио,како се затвора спасавао онда постаје смијесно његове поступке коментарисати.Овдје мора прво да поради истразни и правосудни сустав БиХ и оцисти политицки миље од месетара поготово познатих фаца ала Цовиц,Додик,Изетбеговиц и њихових кумова,родјака,јарана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

01.03.2015 09:43

Васковићу,ово је још један"пробни"балон у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макибл

01.03.2015 09:45

Баја од Лактаса нема никакву политицку мудрост. Месар који је требао обновити прву годину средње сколе води политику марода за коју требају мудре главе . Ја се заиста све висе бојим будуцности РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

01.03.2015 14:50

РС је данас приватни ентитет и као такав треба само дрекавцу, а мени она уопсте не треба. Ста сам до сада добио од ње?

Name

образ

01.03.2015 09:54

Они су нас средили економски здравствено и физички док ми можемо свашта лајати и причати докле више овог хаоса од пропасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

01.03.2015 09:57

Ја сано Бошњак (муслиман) Сматрам да је сваки националиста болесник кога треба лијечити. Карамарко не да Србима Ћирилицу, елементарно право мањине на своје писмо. Нека Карамарко да у Крајини федералну јединицу или ентитет, ми ћемо Хрватима одбости у Босни. Од како Босна постоји тако комшије гурају нос у Босну док им њушку не разбијемо. Због Хрвата се не смију објавити пописи јер их има мање од 10% и они су мањина. Папа долази јер жели запишати међу католичанства у Босни. Сувише смо и ми и ви близу Рима, зна се шта су нашим прецима Богумилима чинили док их нису избрисали са лица земље. Ми смо се потукли и то је фер, само да није било злочина што оставља ране и трауму. Они су Латини који су нам нож заболи у леђа. Ово је последњи покушај брице да од гузице направи лице. Папа и Католици никада нам неће дозволити да Муслимани или Срби владају Босном. Направити неку врсту заједниче одбране може нас спасити уништења. Добдик и Изетбеговић су сеоски кокошари овај Човић је лик залеђеног усташе. Памет у главу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.остоја

01.03.2015 10:01

Па зар мислис да Цовиц не зели и посавину за себе а то му је Баја обецао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауслендер

01.03.2015 10:08

Знате кад це добити никад дрзаву...ви нисте свјесни јос да свијет кроји гаце а не Цовиц Додик и Изетбеговиц па Хрватска је у кризи па да хоце јос да припоје Босну е онда су га најебали..ста Вуциц казе да се неце мјесати у Босну па Додик се усуто..Цовиц само подизе рејтинг и уцјењива судство за свој криминал ниста друго.Босна остаје онаква каква је у Дејтону то су Амери унапријед све зацртали.Неправи се њима нови Исил у Босни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

01.03.2015 10:09

На залост и даље слусамо БХ политицаре са ИQ капацитета WЦ даске за сољу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

01.03.2015 10:09

Може заштитник српског народа с***и колико хоће, али тај филм неће гледати, упамтите шта сам написао, Срби не дају ни педаљ Републике Српске, шта он мисли да ће Бошњаци дозволити трећи ЕНТИТЕТ у Федерацији БИХ. Мало МОРГЕН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.03.2015 22:26

Тако је

Name

Књаз Милос

01.03.2015 10:24

Која угрозеност Хрвата??? Сви имају путовнице и не зависе од виза.... А ми? Ма они су у предност, њима то треба одузети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Мостар

02.03.2015 12:40

Ево ја цу постено и реално. Срби се у Сарајеву ниста не питају нити имају политицку И економску власт. Оно несто Срба из Истоцног Сарајева раде у институцијама БиХ И разним агенцијама на дрзавном нивоу, а сарајевски Срби ту не могу ни "присмрдити". А сто се тице пак Хрвата, ситуација је скроз обрнута. Сваки сарајевски Хрват који има заврсену основну сколу у најмању је руку директор. У Сарајеву не постоје Хрвати у евиденцији завода за запосљавање, па ви сад видите ко је угрозен.

Name

Опозиција

01.03.2015 10:30

Цуј руси ? Немогуце. Па нормално да руси све сто је српско. Па то је исти Тудјманов, Тутин и Колиндин ХДЗ. А ту су Цовиц и Хрватска да нам загорцају зивот. Крајњи циљ је НДХ и несто попут Аустроугарске. Милорад Додик ( сам је рекао да је Цовицев и његов интерес исти) највеци српски издајник . Био и остао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минус

01.03.2015 22:41

Једам минус Миле, један Нада Тесановиц

Name

ја

01.03.2015 10:37

@СНАГА НАРОДА није западна европа католицка ,вец је углавном протестанска Енглеска и вецина Њемацке су портестанти,Италија,Спанија католици итд. Западна Европа је под доминацијом УСА од краја друог свјетског рата после којег је досло до хладног рата са СССР.1945 Њемацка је окупирана Америцким снагама на западу и Русима на истоку. Створене су две Њемацке западна под контролом Амера и истоцна под контролом СССР. 1990 СССР је поразен, а Амери су преузли и истоцну совјестку Њемацку. Ето кратак цас из историје за тебе. А Амери виде у Србима традиционалног Руског савезника зат су 1990 кад остали једина сила на свијету гледали да умање Српски утицај на Балкану. А сто се тице Васковица он је обицан плаценик ,плаца га УСА амбасада и западне фондације. За све народе у БИХ би било боље да се ова накарадна творевина таакозвана БИХ распадне и да се конацно окренемо развоју и економији. Овако нови сукоб нам не гине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

01.03.2015 14:35

Е сто ми одрза цас из историје. Моја теза и твоје набројане познате цињеница се разликују ко небо и земља. Теме нису исте. САД су имале потпуну контролу над Њемацком, али тај утицај након 1989 и пада берлинског зида из године у годину слаби. Сад на Балкану примат преузима Њемацка (Србија, БиХ и са ХДЗеом Хрватска). САД дрзе Косово и Црну Гору. Засто је највеца НАТО база из Њемацке пресељена на Косово. Засто је католицки Ватикан и протестантска (како ти казес) Њемацка први признали Хрватску. Гдје је Словенија као дрзава (нигдје). Засто је убијен Дјиндјиц као изразито њемацки цовјек. Засто је Клинтон направио хрватскобосњацку федерацију (да преко Хрвата дрзи под "контролом" Босњаке), а засто тај савез сада Нијемцима не одговара. Коме Вуциц иде на ноге. Засто је Додик све вријеме "лајао" на Амере, а имао отворену подрску Јевреја. Преко кога у РС управљају масони. Ко је први масон у РС? Ко су били а ко су сада масони у еx Ју. Засто висе медју зивима није ни један национални балкански водја који су имали задатак да растуре Југу. Засто је Изетбеговиц напустио потписани Кутиљеров план кад је он био бољи од Дејтона, и спрецавао рат. Засто су сви Хрвати (Јањине) отисли са Косова, а Србија оставила на цједилу (издала) Србе у Хрватској. Засто Милосевиц није хтио стварање Републике Српске. Мали смо ми да бисмо све то схватили..

Name

Геограпхy

01.03.2015 10:38

Ма дајте људи шта се палите овај ХНС, има утицаја као вијеће мјесне заједнице. То што су они изгласали могу да окаче мачку о реп јер су најмалобројнији, а за свој пројекат немају подршку друга два народа. Можда у Српском народу Човић има подршку у Додику, а у Бошњачком у Радончићу из уврнутог торња. А што је још важније међународна заједница Човићу и његовим идејама не придаје неки значај

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако

01.03.2015 11:06

Декларација је блеф тразиз пуно па добијес и оно сто ниси оцекивао. Паметна политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бутрос

01.03.2015 11:28

Па за Србе и Додика одавно не постоји БиХ па засто сада брига о свему када Човић не може дијелити нешто што не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.03.2015 11:33

ТУЗЛАК; Е добро си написа свака ти златна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ ЗАБЛУДА

01.03.2015 11:45

За вас који се толико радујете уласку у ЕУ, једно разочарање. У званичном документу ЕУ, од прије неколико година, стоји да Србија и БиХ никад неће постати чланице ЕУ. Уласком Хрватске, процес учлањења је завршен. То је само уцјењивање чланством и бацање прашине у очи. Али на срећу ни ЕУ неће још дуго. Ни једна ђавоља творевина није опстала, па неће ни ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чика Слобо

01.03.2015 12:17

Хајде ти нама лијепо кажи ко те плаћа да спинујеш и још више излуђујеш овај луди народ. И да ли може да се живи од писања на блогу? Успут морам да кажем да за сваког оног ко се имало разумије и прати стање у БиХ и региону, твоји чланци су обичне глупости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратионелл

01.03.2015 12:28

могу да га флаутају и Цовиц и Додик и медјународна заједница,нек разваљују цацевину своју а не насу

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

01.03.2015 12:33

Да ли је Човић ишао на ДНК анализу да му се види поријекло ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кени-јада

01.03.2015 13:02

Поштоване комшије Срби, морсте почети тражити своја права која сте изгубили у Хрватској,ви сте етнички очишћени из тог дијела ЕУ и куцнуо је час да ту велику неправду исправите, Срби у Хрватској морајуУ добити најмање широку аутономију ако не и конститутивност. Неће бити лако, али ако будете чекали да вам то неко да нећете то дочекати,правна борба је на вашој страни. Поздрав свима и сретан празник онима који славе,уздравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

опус

01.03.2015 13:26

Ударио " криж на крст" неће да ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

01.03.2015 13:36

Када су у питању Хрвати онда је то цијепање Босне и изазивање новог рата, а када Срби казу ми нисмо у Босни, онда то испада да јесу за Босну

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

01.03.2015 14:08

Мислим да сам се ја борио за овај ентитет а не Човић и Додик не чачкајте могли би добити по носу, нисте ви власници ове државе него је народ, не покушавајте ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

01.03.2015 14:12

ПРУДСКИ СПОРАЗУМ СНСД/ХДЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

01.03.2015 14:13

Ми Бошњаци нисмо више тако наивни ко 1992..! Ако се закуха опет онда аутоматски Дејтонски споразум престаје да важи...! нема ентитета кантона...! враца се Устав Републике БиХ по медјународном праву и онда све из почетка... Не вјерујем да ћемо тако лако дозволити да будемо изненађени.. онда ће бити прави правцати грађански рат који нико нормалан не жели...онда ћемо видјети ко је јачи..! Бошњаци немају избора... немамо другу матицу осим БиХ.. и никад нећемо дозволити да нам отуђе педаљ БиХ..!Важно је да је БиХ дрзава призната у УН и од цијелог свијета ..! А унутрашње уредјење је наша унутрашња ствар свих народа..! добро знате да смо спремни били голоруки а камоли сад кад имаму војну индустрију коју смо подигли на предратни ниво..! Желимо зивјети са свим народима у модерној БиХ и има мјеста за све... али Великим се богом кунемо.. да робови бити нећемо..! ил слобода ил џехенем..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

01.03.2015 15:14

Е и ти се налупета глупости. Што баби мило, то јој се снило. Не призивај догађаје из прошлостИ, јер ће вас бити можда још мање.

Name

За Брцко

01.03.2015 18:58

Свака цаст!

Name

ПУКО

01.03.2015 14:35

ЉУДИ ОВАЈ ГОРЕ ОД ДРЕКАВЦА ПУКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралн

01.03.2015 14:50

Неће се питати ни Додик нити Човић,већ народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

орасје

01.03.2015 14:56

Хрватски ентитет па наравно са насом босанском посавином гдје смо свакако били вецина.бос самац.модрица.одзак и други

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

01.03.2015 15:01

како, мајке ти, уводјење ЦЕТВРТЕ јединице, знаци аутиматско укидање треце??? Е то ако ми Васковиц објасни, водим га на Нобела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

01.03.2015 15:14

Да ли је имао ко да баци добру петарду да се разбјезе ко СТАКОРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

01.03.2015 15:45

Хе хе, па видите само колико су Хрвати унијели свог капитала у Бањалуку Еурохерц, зграда бивса управа аутопревоза, па ко су власници Витаминке у Бањалуци........Зато је љубав велика Цовиц _-Додик.Засто нико јос није одговарао за злоцине у Мркоњиц Граду од припадника ХВО.Жалосно је сто се тргује муком народа који су дали своје најмилије у одбрамбено отадзбинском рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРНИ ГРГА

01.03.2015 16:19

Стаје Ово људи Падкле Висе овај СНСД-и ХДЗ Сами Заговарају треци Ентитет Трба преиспитати Прекло Додига Које И стаје Парадисвена Стету републике СРПСКЕ Знамосви Даје губитниквласти Нанивоу Босне и Херцеговине Паје Најиван И Нервозан.Изгледа Дајебијо Алија Изетбеговиц Веци Србин Од Додига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

01.03.2015 16:46

Људи ниста од тога.Бице овако како је сада ил никако.Мозе га Изетбеговиц јос избацити из коалиције паце опет прицати како су хрвати угрозени.Има и та опција.Јер Рагуз би могао бити опција број 2.Изетбеговиц је изгледа бољи сахиста од Цовица а и његовог савијетника Додика.Изетбеховиц му је дао 6 Министарски фотеља тако да цовиц нема сансе да казе дасу хрвати угрозени иако им по закону припада 5.Сад изволи зали се..

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

01.03.2015 17:05

То цовицу само напред..... доди је свакако глуп па це пристати на тооооооооооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

бошњак

01.03.2015 21:57

Сувише сте наивни није Додо наиван. Човића ће он кроз конопце лансирати јер је насјео и на..баће јер се замејрио коме није требао.