ПЛ: Мало голова, Јунајтед једва!

У 26. колу Премијер лиге Манчестер јунајтед бољо од Сандерленда, Вест Хем убедљиво поражен код куће. Њукасл коначно тријумфовао. Борба за опстанак је све је даља прошлост за момке са Селхурст парка. У суботу су победили Вест Хем, у гостима 3:1.

Фудбал 28.02.2015 | 22:20
ПЛ: Мало голова, Јунајтед једва!

Манчестер јунајтед победио је на Олд Трафорду Сандерленд 2:0 (0:0) у 26. колу Премијер лиге.

Јунак меча био је најбољи играч "црвених ђавола" Вејн Руни, који је постигао оба гола. Екипа Луја ван Гала успешно је наставила борбу за Лигу шампиона, где је у врху велика гужва, док је првопласирани Челси одмакао са великих десет бодова и утакмицом мање.

После серије лоших резултата тријумф је остварио Њукасл. "Свраке" су на свом терену биле боље од Астон Виле. Нападачи Виле поново нису успели да се упишу у листу стрелаца, али јесте Папис Сисе доневши важну победу свом тиму.

Вест Бромвич Албион побегао је са доњег дела табеле пошто је освојио нова три бода у судару са Саутемптоном.

Талентовани и млади нападач тима из Бирмингема Саидо Берахино је голом у другом минуту решио питање победника. Победу је остварио и Свонси у гостима над Барнлијем, као и Стоук на "Британији" против Хала.

Иако су његови критичари били више него гласни док је радио у Њукаслу, мора се признати да Алан Пардју ради сјајну ствар са "својим" Паласом.

Његова екипа остварила изгубила је у претходним колима од Арсенала и Ливерпула, али се брзо вратила на стазе успеха и у суботу освојила три јако важна бода.

Вест Хем - Кристал Палас 1:3 (0:1)

Головима Глена Мареја у 41. и 63. минуту, као и Скота Дана у 51, гости су тријумфовали на тешком гостовању у Лондону и оставили домаће навијаче изузетно бесне. Чули су се и звиждуци на рачун екипе Сема Алардајса, која је само успела да голом Енера Валенсије колико-толико ублажи пораз.

"Чекићари" нису победили у последњих ШЕСТ утакмица, међу којима су доживели три пораза. Стога им је и све даља позиција број пет на табели, на којој им Саутемптон "бежи" седам бодова, уз одиграну утакмицу више.

Кристал Палас одиграо је финиш суботњег меча са играчем мање, јер је двоструки стрелац Мареј био искључен у 69. минуту. У следећем колу, 3. марта, такође ће гостовати - Саутемптону.

Резултати и стрелци 26. кола:

Вест Хем - Кристал Палас 1:3 (0:1)
/Валенсија 76 - Мареј 41, 63, Дан 51/

Барнли - Свонси 0:1 (0:1)
/Трипијер 64аг/

Манчестер јунајтед - Сандерленд 2:0 (0:0)
/Руни 66, 84п/

Њукасл - Астон Вила 1:0 (1:0)
/Сисе 37/

Стоук - Хал 1:0 (0:0)
/Крауч 71/

Вест Бромвич Албион - Саутемптон 1:0 (1:0)
/Берахино 2/

у недељу:

Ливерпул - Манчестер Сити (13 сати)
Арсенал - Евертон (15)

касније:

КПР - Тотенхем (7. март)
Лестер сити - Челси (29. април)

ТАБЕЛА: Челси 60 бодова, Манчестер сити 55, Манчестер јунајтед 50, Арсенал 48, Саутемптон 46, Ливерпул 45, Тотенхем 44...

Коментари / 0

Оставите коментар