PL: Malo golova, Junajted jedva!

U 26. kolu Premijer lige Mančester junajted boljo od Sanderlenda, Vest Hem ubedljivo poražen kod kuće. Njukasl konačno trijumfovao. Borba za opstanak je sve je dalja prošlost za momke sa Selhurst parka. U subotu su pobedili Vest Hem, u gostima 3:1.

Fudbal 28.02.2015 | 22:20
PL: Malo golova, Junajted jedva!

Mančester junajted pobedio je na Old Trafordu Sanderlend 2:0 (0:0) u 26. kolu Premijer lige.

Junak meča bio je najbolji igrač "crvenih đavola" Vejn Runi, koji je postigao oba gola. Ekipa Luja van Gala uspešno je nastavila borbu za Ligu šampiona, gde je u vrhu velika gužva, dok je prvoplasirani Čelsi odmakao sa velikih deset bodova i utakmicom manje.

Posle serije loših rezultata trijumf je ostvario Njukasl. "Svrake" su na svom terenu bile bolje od Aston Vile. Napadači Vile ponovo nisu uspeli da se upišu u listu strelaca, ali jeste Papis Sise donevši važnu pobedu svom timu.

Vest Bromvič Albion pobegao je sa donjeg dela tabele pošto je osvojio nova tri boda u sudaru sa Sautemptonom.

Talentovani i mladi napadač tima iz Birmingema Saido Berahino je golom u drugom minutu rešio pitanje pobednika. Pobedu je ostvario i Svonsi u gostima nad Barnlijem, kao i Stouk na "Britaniji" protiv Hala.

Iako su njegovi kritičari bili više nego glasni dok je radio u Njukaslu, mora se priznati da Alan Pardju radi sjajnu stvar sa "svojim" Palasom.

Njegova ekipa ostvarila izgubila je u prethodnim kolima od Arsenala i Liverpula, ali se brzo vratila na staze uspeha i u subotu osvojila tri jako važna boda.

Vest Hem - Kristal Palas 1:3 (0:1)

Golovima Glena Mareja u 41. i 63. minutu, kao i Skota Dana u 51, gosti su trijumfovali na teškom gostovanju u Londonu i ostavili domaće navijače izuzetno besne. Čuli su se i zvižduci na račun ekipe Sema Alardajsa, koja je samo uspela da golom Enera Valensije koliko-toliko ublaži poraz.

"Čekićari" nisu pobedili u poslednjih ŠEST utakmica, među kojima su doživeli tri poraza. Stoga im je i sve dalja pozicija broj pet na tabeli, na kojoj im Sautempton "beži" sedam bodova, uz odigranu utakmicu više.

Kristal Palas odigrao je finiš subotnjeg meča sa igračem manje, jer je dvostruki strelac Marej bio isključen u 69. minutu. U sledećem kolu, 3. marta, takođe će gostovati - Sautemptonu.

Rezultati i strelci 26. kola:

Vest Hem - Kristal Palas 1:3 (0:1)
/Valensija 76 - Marej 41, 63, Dan 51/

Barnli - Svonsi 0:1 (0:1)
/Tripijer 64ag/

Mančester junajted - Sanderlend 2:0 (0:0)
/Runi 66, 84p/

Njukasl - Aston Vila 1:0 (1:0)
/Sise 37/

Stouk - Hal 1:0 (0:0)
/Krauč 71/

Vest Bromvič Albion - Sautempton 1:0 (1:0)
/Berahino 2/

u nedelju:

Liverpul - Mančester Siti (13 sati)
Arsenal - Everton (15)

kasnije:

KPR - Totenhem (7. mart)
Lester siti - Čelsi (29. april)

TABELA: Čelsi 60 bodova, Mančester siti 55, Mančester junajted 50, Arsenal 48, Sautempton 46, Liverpul 45, Totenhem 44...

Komentari / 0

Ostavite komentar