Дубаи: Порази Ђоковића и Зимоњића!

Швајцарац, Роџер Федерер, је ове суботе био бољи и конкретнији, освојио је седму титулу у Дубаију и повећао предност над Ђоковићем на три победе! Српски ветеран, Ненад Зимоњић, изгубио финале Дубаија у дублу и дефинитивно окончао сарадњу са партнером из Пакистана.

Тенис 28.02.2015 | 21:20
Дубаи: Порази Ђоковића и Зимоњића!

Старији јесте, стар није!

Роџер Федерер био је бољи, конкретнији и сталоженији ривал у 37. окршају са нашим Новаком Ђоковићем, у којем је за 84 минута сјајног тениса у Дубаију успео да одбрани титулу, тачније освојио седму на том месту, што ће му донети 505.000 долара.

Други против првог на свету - 6:3, 7:5!

Прошле године, на истом месту, Ђоковић је имао прилику да се први пут у каријери изједначи са шест година старијим ривалом по броју победа у међусобним окршајима, али је то полуфинале припало Швајцарцу, који је у међувремену, рачунајући и данашњи меч, побегао Србину на три победе - 20:17!

У чему је данас била разлика? Као и обично, у овом великом тениском ривалству и овог пута победио је онај ко је боље играо кључне поене.

Федерер је искористио две од две брејк лопте, обе у финишу првог и другог сета, док Ђоковић није узео ниједну од седам које је имао, рачунајући и ону када је 33-годишњи тенисер сервирао за 84. титулу у каријери, при резултату 6:3, 6:5.

Пре тога, Ђоковић је два пута пропуштао по две везане брејк лопте за вођство од 5:3 у другом сету, касније и изједначење у сетовима, тј. 6:4, а врхунац Новакове променљиве игре и недовољне концентрације био је 11. гем другог сета, када је светски "Број 1" имао 40:0 за 6:5, али је изгубио ШЕСТ поена у низу, доживео други брејк на мечу и потом изгубио драматичан наредни гем, уједно и меч.

Федерер је тада губио 0:30, па стигао до 40:30, када је прву меч лопту испустио дуплом грешком. Ђоковић је добио и наредни поен, па је имао брејк шансу у игри на "дјус", међутим... Нови ас Федерера вратио је ствари у егал, а онда је Швајцарац применио тактику које се држао током целог сусрета, скратио је поен, изашао на мрежу и забележио јубиларну, 20. победу над 27-годишњим Београђанином.

Током овог финала, Федерер је одсервирао 9.000. ас у каријери.

Ненад Зимоњић и Ајсам Ул-хал Куреши изгубили су последњи заједнички меч и пропустили шансу да се растану освајањем трофеја у Дубаију.

Успешнији од њих у финалу, у два сета били су Рохан Бопана и Данијел Нестор, такође некадашњи Зикијев партнер. Победили су их 6-4 6-1.

Тако је окончана сарадња српског и пакистанског тенисера, за коју се не може рећи да је била превише успешна.

У 2015, забележили су скромне резултате. На Аустралијан Опену остварили су две победе, у Дохи су поражени на старту такмичења, док су у Сиднеју и Ротердаму успели да прођу у друго коло.

"Не иде нам и боље је да мењам сада, него да још губимо време", рекао је Зимоњић, који ће убудуће играти уз Пољака Марћина Матковског.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирза - Тузла

28.02.2015 20:24

Ђоковић је најбољи и готово. Сва част Друже. Само немојте којекакви стручњаци да га због овог нападате.

ОДГОВОРИТЕ