Dubai: Porazi Đokovića i Zimonjića!

Švajcarac, Rodžer Federer, je ove subote bio bolji i konkretniji, osvojio je sedmu titulu u Dubaiju i povećao prednost nad Đokovićem na tri pobede! Srpski veteran, Nenad Zimonjić, izgubio finale Dubaija u dublu i definitivno okončao saradnju sa partnerom iz Pakistana.

Tenis 28.02.2015 | 21:20
Dubai: Porazi Đokovića i Zimonjića!

Stariji jeste, star nije!

Rodžer Federer bio je bolji, konkretniji i staloženiji rival u 37. okršaju sa našim Novakom Đokovićem, u kojem je za 84 minuta sjajnog tenisa u Dubaiju uspeo da odbrani titulu, tačnije osvojio sedmu na tom mestu, što će mu doneti 505.000 dolara.

Drugi protiv prvog na svetu - 6:3, 7:5!

Prošle godine, na istom mestu, Đoković je imao priliku da se prvi put u karijeri izjednači sa šest godina starijim rivalom po broju pobeda u međusobnim okršajima, ali je to polufinale pripalo Švajcarcu, koji je u međuvremenu, računajući i današnji meč, pobegao Srbinu na tri pobede - 20:17!

U čemu je danas bila razlika? Kao i obično, u ovom velikom teniskom rivalstvu i ovog puta pobedio je onaj ko je bolje igrao ključne poene.

Federer je iskoristio dve od dve brejk lopte, obe u finišu prvog i drugog seta, dok Đoković nije uzeo nijednu od sedam koje je imao, računajući i onu kada je 33-godišnji teniser servirao za 84. titulu u karijeri, pri rezultatu 6:3, 6:5.

Pre toga, Đoković je dva puta propuštao po dve vezane brejk lopte za vođstvo od 5:3 u drugom setu, kasnije i izjednačenje u setovima, tj. 6:4, a vrhunac Novakove promenljive igre i nedovoljne koncentracije bio je 11. gem drugog seta, kada je svetski "Broj 1" imao 40:0 za 6:5, ali je izgubio ŠEST poena u nizu, doživeo drugi brejk na meču i potom izgubio dramatičan naredni gem, ujedno i meč.

Federer je tada gubio 0:30, pa stigao do 40:30, kada je prvu meč loptu ispustio duplom greškom. Đoković je dobio i naredni poen, pa je imao brejk šansu u igri na "djus", međutim... Novi as Federera vratio je stvari u egal, a onda je Švajcarac primenio taktiku koje se držao tokom celog susreta, skratio je poen, izašao na mrežu i zabeležio jubilarnu, 20. pobedu nad 27-godišnjim Beograđaninom.

Tokom ovog finala, Federer je odservirao 9.000. as u karijeri.

Nenad Zimonjić i Ajsam Ul-hal Kureši izgubili su poslednji zajednički meč i propustili šansu da se rastanu osvajanjem trofeja u Dubaiju.

Uspešniji od njih u finalu, u dva seta bili su Rohan Bopana i Danijel Nestor, takođe nekadašnji Zikijev partner. Pobedili su ih 6-4 6-1.

Tako je okončana saradnja srpskog i pakistanskog tenisera, za koju se ne može reći da je bila previše uspešna.

U 2015, zabeležili su skromne rezultate. Na Australijan Openu ostvarili su dve pobede, u Dohi su poraženi na startu takmičenja, dok su u Sidneju i Roterdamu uspeli da prođu u drugo kolo.

"Ne ide nam i bolje je da menjam sada, nego da još gubimo vreme", rekao je Zimonjić, koji će ubuduće igrati uz Poljaka Marćina Matkovskog.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mirza - Tuzla

28.02.2015 20:24

Đoković je najbolji i gotovo. Sva čast Druže. Samo nemojte kojekakvi stručnjaci da ga zbog ovog napadate.

ODGOVORITE