НБА: Ловерњ стартер, Ратници пустоше Канађане!

Некадашњи капитен Партизана се нашао у стартој петорци и пружио добру партију, али то није много помогло Нагетсима коју су убедљиво поражени од Јуте – 104:82.

Кошарка 28.02.2015 | 11:20
НБА: Ловерњ стартер, Ратници пустоше Канађане!

У ноћи између петка и суботе одиграно је чак 14 мечева НБА лиге, а најзанимљивије било је у Портланду где су домаћи Блејзерси у тесној завршници савладали Оклахому упркос још једној монструозној партији Расела Вестбрука – 115:112. С друге стране, иако се очекивао неизвестан меч, Голден Стејт је прегазио Торонто у Канади – 113:89, док је у још једном дербију Запада екипа Лос Анђелес Клиперса била боља од Мемфиса – 97:79. Лепе вести за љубитеље кошарке са ових простора јесу и партије Жофрија Ловерња који је први пут стартовао за Денвер, као и Горана Драгића, Николе Пековића и Николе Вучевића који су нас већ навикли на одлична издања у најјачој лиги света.

Расел Вестбрук је у овом тренутку вероватно најбољи кошаркаш на планети и најјачи кад треба играти „један на пет“, али некада ни то не гарантује победу Оклахоми! Плејмејкер Тандера опет је одиграо нестваран меч, уписао 40 поена, 13 скокова и 11 асистенција, али су му шоу украли Демијан Лилард и Ламаркус Олдриџ који су са по 29 поена погурали Портланд ка победи – 115:112. Руку на срце, колико је Вестбрук био најбољи у Оклахоми, толико сноси и кривицу за пораз пошто се у последњем минуту прописно испромашивао, како из игре, тако и са линије пенала, па победа остаје домаћина.

Голден Стејт и даље игра као у трансу, иако су им многи предвиђали велики пад форме после фуриозног старта сезоне. Ратници су гостовали у Канади одличној екипи Торонта и очекивао се тесан меч, али су га Стеф Кари и Клеј Томпсон учинили „досадним“ уништивши Репторсе – 113:89! Томпсон је био најефикаснији са 25 поена, Кари је додао три мање што је било превише за Канађане које је предводио Теренс Рос са 18 погодака. Тим Стива Кера наставља да меље!

У дербију Запада сусреле су се две већ виђене екипе за улазак у плејоф – Мемфис и Клиперси. Иако Гризлији боље стоје на табели и упркос чињеници да Блејк Грифин још увек паузира због повреде, момци Дока Риверса су разбили Гасола и саиграче усред њиховог Федекс центра! Крис Пол је дириговао у нападу, убацио 19 поена и поделио 13 асистенција, а сјајно га је пратио Деандре Џордан који је поред 15 кошева забележио и фантастична 22 скока, па Гризлисима није било спаса. Једини који је нешто показао у тиму Дејва Јегера био је Зек Рендолф који је имао дабл-дабл учинак са 20 поена и 10 ухваћених лопти.

Денвер је у овом тренутку можда и најлошији тим у лиги и дефинитивно екипа која нема јасан план куда би да иде у наредном периоду. Сада их је и Јута прегазила на њиховом терену – 104:82, али фановима НБА лиге са ових простора, поготово присталицама београдског Партизана, то неће много сметати пошто је Жофре Ловерњ уписао свој први наступ у стартној петорци Нагетса забележивши девет поена и шест скокова. Да ствар буде боља, Ловерњ је стартовао пре Кенета Фарида који се вратио у тим после повреде. Но, иако партије француског репрезентативца уливају оптимизам стручном штабу Денвера, шира слика је заиста катастрофална.

„Нисмо баш најталентованији тим у лиги, а дозвољавамо да противници имају већу жељу и залагање од нас. Притом, изгледа као да нас није брига. То ме највише фрустрира у свему томе! Волео бих да видим да се неко макар мало изнервира“, рекао је очајни Брајан Шо, тренер Денвера.

С друге стране, кошаркаши са Балкана били су одлични претходне ноћи. Горан Драгић је убацио 20 поена у поразу Мајамија у Њу Орлеансу (104:102), што је и његова најбоља партија од доласка на Флориду. Никола Пековић био је стандардан у тиму Минесоте са 12 поена и 11 скокова, али су Вукови положили оружје пред знатно бољим Чикагом. И Пековићев сународник и имењак из редова Орланда, Вучевић, пружио је одличну партију уписавши 21 погодак и 15 ухваћених лопти, али је Меџик према очекивањима пао у Атланти (95:88).

НБА:

Индијана – Кливленд 93:86

Филаделфија – Вашингтон 89:81

Атланта – Орландо 95:88

Бостон – Шарлот 106:98

Детроит – Њујорк 115:121 (после продужетака)

Торонто – Голден Стејт 89:113

Чикаго – Минесота 96:89

Хјустон – Бруклин 102:98

Мемфис – ЛА Клиперс 79:97

Њу Орлеанс – Мајами 104:102

Денвер – Јута 82:104

Сакраменто – Сан Антонио 96:107

ЛА Лејкерс – Милвоки 101:93

Портланд – Оклахома 115:112

Коментари / 0

Оставите коментар