NBA: Lovernj starter, Ratnici pustoše Kanađane!

Nekadašnji kapiten Partizana se našao u startoj petorci i pružio dobru partiju, ali to nije mnogo pomoglo Nagetsima koju su ubedljivo poraženi od Jute – 104:82.

Košarka 28.02.2015 | 11:20
NBA: Lovernj starter, Ratnici pustoše Kanađane!

U noći između petka i subote odigrano je čak 14 mečeva NBA lige, a najzanimljivije bilo je u Portlandu gde su domaći Blejzersi u tesnoj završnici savladali Oklahomu uprkos još jednoj monstruoznoj partiji Rasela Vestbruka – 115:112. S druge strane, iako se očekivao neizvestan meč, Golden Stejt je pregazio Toronto u Kanadi – 113:89, dok je u još jednom derbiju Zapada ekipa Los Anđeles Klipersa bila bolja od Memfisa – 97:79. Lepe vesti za ljubitelje košarke sa ovih prostora jesu i partije Žofrija Lovernja koji je prvi put startovao za Denver, kao i Gorana Dragića, Nikole Pekovića i Nikole Vučevića koji su nas već navikli na odlična izdanja u najjačoj ligi sveta.

Rasel Vestbruk je u ovom trenutku verovatno najbolji košarkaš na planeti i najjači kad treba igrati „jedan na pet“, ali nekada ni to ne garantuje pobedu Oklahomi! Plejmejker Tandera opet je odigrao nestvaran meč, upisao 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija, ali su mu šou ukrali Demijan Lilard i Lamarkus Oldridž koji su sa po 29 poena pogurali Portland ka pobedi – 115:112. Ruku na srce, koliko je Vestbruk bio najbolji u Oklahomi, toliko snosi i krivicu za poraz pošto se u poslednjem minutu propisno ispromašivao, kako iz igre, tako i sa linije penala, pa pobeda ostaje domaćina.

Golden Stejt i dalje igra kao u transu, iako su im mnogi predviđali veliki pad forme posle furioznog starta sezone. Ratnici su gostovali u Kanadi odličnoj ekipi Toronta i očekivao se tesan meč, ali su ga Stef Kari i Klej Tompson učinili „dosadnim“ uništivši Reptorse – 113:89! Tompson je bio najefikasniji sa 25 poena, Kari je dodao tri manje što je bilo previše za Kanađane koje je predvodio Terens Ros sa 18 pogodaka. Tim Stiva Kera nastavlja da melje!

U derbiju Zapada susrele su se dve već viđene ekipe za ulazak u plejof – Memfis i Klipersi. Iako Grizliji bolje stoje na tabeli i uprkos činjenici da Blejk Grifin još uvek pauzira zbog povrede, momci Doka Riversa su razbili Gasola i saigrače usred njihovog Fedeks centra! Kris Pol je dirigovao u napadu, ubacio 19 poena i podelio 13 asistencija, a sjajno ga je pratio Deandre Džordan koji je pored 15 koševa zabeležio i fantastična 22 skoka, pa Grizlisima nije bilo spasa. Jedini koji je nešto pokazao u timu Dejva Jegera bio je Zek Rendolf koji je imao dabl-dabl učinak sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Denver je u ovom trenutku možda i najlošiji tim u ligi i definitivno ekipa koja nema jasan plan kuda bi da ide u narednom periodu. Sada ih je i Juta pregazila na njihovom terenu – 104:82, ali fanovima NBA lige sa ovih prostora, pogotovo pristalicama beogradskog Partizana, to neće mnogo smetati pošto je Žofre Lovernj upisao svoj prvi nastup u startnoj petorci Nagetsa zabeleživši devet poena i šest skokova. Da stvar bude bolja, Lovernj je startovao pre Keneta Farida koji se vratio u tim posle povrede. No, iako partije francuskog reprezentativca ulivaju optimizam stručnom štabu Denvera, šira slika je zaista katastrofalna.

„Nismo baš najtalentovaniji tim u ligi, a dozvoljavamo da protivnici imaju veću želju i zalaganje od nas. Pritom, izgleda kao da nas nije briga. To me najviše frustrira u svemu tome! Voleo bih da vidim da se neko makar malo iznervira“, rekao je očajni Brajan Šo, trener Denvera.

S druge strane, košarkaši sa Balkana bili su odlični prethodne noći. Goran Dragić je ubacio 20 poena u porazu Majamija u Nju Orleansu (104:102), što je i njegova najbolja partija od dolaska na Floridu. Nikola Peković bio je standardan u timu Minesote sa 12 poena i 11 skokova, ali su Vukovi položili oružje pred znatno boljim Čikagom. I Pekovićev sunarodnik i imenjak iz redova Orlanda, Vučević, pružio je odličnu partiju upisavši 21 pogodak i 15 uhvaćenih lopti, ali je Medžik prema očekivanjima pao u Atlanti (95:88).

NBA:

Indijana – Klivlend 93:86

Filadelfija – Vašington 89:81

Atlanta – Orlando 95:88

Boston – Šarlot 106:98

Detroit – Njujork 115:121 (posle produžetaka)

Toronto – Golden Stejt 89:113

Čikago – Minesota 96:89

Hjuston – Bruklin 102:98

Memfis – LA Klipers 79:97

Nju Orleans – Majami 104:102

Denver – Juta 82:104

Sakramento – San Antonio 96:107

LA Lejkers – Milvoki 101:93

Portland – Oklahoma 115:112

Komentari / 0

Ostavite komentar