ФРА: Каен шокирао Велодром!

Ноћ чуда на Велодрому! Марсељ водио са 2:0 и - изгубио! Бачуај промашио пенал, мајсторски преокрет Каена за 27 минута! После ПСЖ-а гости зауставили још једног кандидата за титулу - 2:3!

Фудбал 28.02.2015 | 10:40
ФРА: Каен шокирао Велодром!

Велики се боре за шампионски пехар, али поредак на врху табеле кроје мали. Две седмице пошто су успели да закоче скупоцени тим Пари Сен Жермена (2:2), фудбалери Каена су били још бруталинији, укочили су и Марсељ. Домаћину није вредела ни снажна подршка са трибина Велодрома, ни предност од два гола, ни једанаестерац већ у другом минуту, пошто је на крају освојио доживео фијаско - 2:3.

А деловало је средином другог полувремена да ће екипа Марсела Бијелсе прекинути серију од три ремија. Тад је Пјер Андре Жињак постигао 17. гол у сезони и повећао предност домаће екипе на 2:0. До краја је остало мање од пола сата и кад се има у виду чињеница да је Олимпик претходно превижео муке да би повео (Мичу Бачуај није искористио једанаестерац већ у другом минуту, јер је Реми Веркутр одбранио трећи од последња четири пенала), а Андре Ају у надокнади првог дела растерао духове неизвесности изгледало је да све иде према плану.

А онда - фуриозан финиш Каена. Прво неспретна интервенција одбране Марсеља и погодак Себа, којим је домаћин потврдио да не уме да се брани (ниједном није сачувао мирну мрежу у последњих 11 првнствених утакмица), само три минута касније погодак Сале за изједначење и од тог тренутка креће велика паника на Велодрому

Гости нису превише бреновали ко је преко пута, осетили су да могу до сва три бода и то се и десило у 87. минуту кад је резервиста Никола Бенезе савладао Манданду, за тек други тријумф Каена у гостима ове сезоне.

И за немирне снове навијача Марсеља, чији љубимци су пропустили сјајну прилику да макар на два дана прескоче Пари Сен Жермен и заседну на друго место на табели. Овако, сигурно ће и после 27. рунде бити на трећој позицији, али је невоља што Лион сутра против Лила и Свецу у недељу на гостовању Монаку могу да им још више побегну.

ЛИГА 1 - 27. КОЛО

Петак:
Марсељ - Каен 2:3 (1:0)
/Ају 45+2, Жињак 63 - Себ 67, Сала 70, Бенезе 87/

Субота:
16.00 Лил - Лион
20.00 Бордо - Ремс
20.00 Ланс - Рен
20.00 Лоријен - Бастија
20.00 Мец - Евијан
20.00 Тулуз - Сент Етјен

Недеља:
14.00 Нант - Генган
17.00 Монпеље - Ница
21.00 Монако - ПСЖ

Коментари / 0

Оставите коментар