FRA: Kaen šokirao Velodrom!

Noć čuda na Velodromu! Marselj vodio sa 2:0 i - izgubio! Bačuaj promašio penal, majstorski preokret Kaena za 27 minuta! Posle PSŽ-a gosti zaustavili još jednog kandidata za titulu - 2:3!

Fudbal 28.02.2015 | 10:40
FRA: Kaen šokirao Velodrom!

Veliki se bore za šampionski pehar, ali poredak na vrhu tabele kroje mali. Dve sedmice pošto su uspeli da zakoče skupoceni tim Pari Sen Žermena (2:2), fudbaleri Kaena su bili još brutaliniji, ukočili su i Marselj. Domaćinu nije vredela ni snažna podrška sa tribina Velodroma, ni prednost od dva gola, ni jedanaesterac već u drugom minutu, pošto je na kraju osvojio doživeo fijasko - 2:3.

A delovalo je sredinom drugog poluvremena da će ekipa Marsela Bijelse prekinuti seriju od tri remija. Tad je Pjer Andre Žinjak postigao 17. gol u sezoni i povećao prednost domaće ekipe na 2:0. Do kraja je ostalo manje od pola sata i kad se ima u vidu činjenica da je Olimpik prethodno previžeo muke da bi poveo (Miču Bačuaj nije iskoristio jedanaesterac već u drugom minutu, jer je Remi Verkutr odbranio treći od poslednja četiri penala), a Andre Aju u nadoknadi prvog dela rasterao duhove neizvesnosti izgledalo je da sve ide prema planu.

A onda - furiozan finiš Kaena. Prvo nespretna intervencija odbrane Marselja i pogodak Seba, kojim je domaćin potvrdio da ne ume da se brani (nijednom nije sačuvao mirnu mrežu u poslednjih 11 prvnstvenih utakmica), samo tri minuta kasnije pogodak Sale za izjednačenje i od tog trenutka kreće velika panika na Velodromu

Gosti nisu previše brenovali ko je preko puta, osetili su da mogu do sva tri boda i to se i desilo u 87. minutu kad je rezervista Nikola Beneze savladao Mandandu, za tek drugi trijumf Kaena u gostima ove sezone.

I za nemirne snove navijača Marselja, čiji ljubimci su propustili sjajnu priliku da makar na dva dana preskoče Pari Sen Žermen i zasednu na drugo mesto na tabeli. Ovako, sigurno će i posle 27. runde biti na trećoj poziciji, ali je nevolja što Lion sutra protiv Lila i Svecu u nedelju na gostovanju Monaku mogu da im još više pobegnu.

LIGA 1 - 27. KOLO

Petak:
Marselj - Kaen 2:3 (1:0)
/Aju 45+2, Žinjak 63 - Seb 67, Sala 70, Beneze 87/

Subota:
16.00 Lil - Lion
20.00 Bordo - Rems
20.00 Lans - Ren
20.00 Lorijen - Bastija
20.00 Mec - Evijan
20.00 Tuluz - Sent Etjen

Nedelja:
14.00 Nant - Gengan
17.00 Monpelje - Nica
21.00 Monako - PSŽ

Komentari / 0

Ostavite komentar