Серија А не зна како да помогне Парми?!

Можда би требало да се угледа на Чемпионшип?! 

Фудбал 28.02.2015 | 14:00
Серија А не зна како да помогне Парми?!

Вишегодишња светска економска криза одавно је узела данак у мање развијеним земљама, а сада је почела да изједа поре у финансијски моћнијим државама. И није само друштво захваћено огромним проблемима беспарице, већ је све већа фрка завладала и у свету спорта.

Последњи пример са Пармом можда и најбоље показује колико је проблематика дубока, а челници Серије А и даље немају решење како да помогну некадашњем европском великану. С друге стране, на Острву се Фудбалска асоцијација Енглеске и клубови држе заједно и свим силама помажу једни другима, а то се најбоље види на случају Бирмингема.

Наиме, Плавце криза уништава из дана у дан, а дуг је достигао огромне размере, због чега се у последње време доста причало о томе да би Бирмингем могао да иступи из Чемпионшипа. Међутим, после састанка одржаног данас челници клуба и Фудбалске лиге дошли су до договора којим се омогућава Бирмингему да заврши сезону у миру. Дакле, са клупског рачуна ниједан цент неће узети Лига, на име плаћања свих текућих дажбина и заосталих дуговања, чиме ће покушати да подстакне Плавце са севера Енглеске да пронађу решење и покушају да се извуку из хаоса у којем се налазе.

Можда би нешто слично могла да уради и Серија А? Бар за почетак...

Коментари / 0

Оставите коментар