Serija A ne zna kako da pomogne Parmi?!

Možda bi trebalo da se ugleda na Čempionšip?! 

Fudbal 28.02.2015 | 14:00
Serija A ne zna kako da pomogne Parmi?!

Višegodišnja svetska ekonomska kriza odavno je uzela danak u manje razvijenim zemljama, a sada je počela da izjeda pore u finansijski moćnijim državama. I nije samo društvo zahvaćeno ogromnim problemima besparice, već je sve veća frka zavladala i u svetu sporta.

Poslednji primer sa Parmom možda i najbolje pokazuje koliko je problematika duboka, a čelnici Serije A i dalje nemaju rešenje kako da pomognu nekadašnjem evropskom velikanu. S druge strane, na Ostrvu se Fudbalska asocijacija Engleske i klubovi drže zajedno i svim silama pomažu jedni drugima, a to se najbolje vidi na slučaju Birmingema.

Naime, Plavce kriza uništava iz dana u dan, a dug je dostigao ogromne razmere, zbog čega se u poslednje vreme dosta pričalo o tome da bi Birmingem mogao da istupi iz Čempionšipa. Međutim, posle sastanka održanog danas čelnici kluba i Fudbalske lige došli su do dogovora kojim se omogućava Birmingemu da završi sezonu u miru. Dakle, sa klupskog računa nijedan cent neće uzeti Liga, na ime plaćanja svih tekućih dažbina i zaostalih dugovanja, čime će pokušati da podstakne Plavce sa severa Engleske da pronađu rešenje i pokušaju da se izvuku iz haosa u kojem se nalaze.

Možda bi nešto slično mogla da uradi i Serija A? Bar za početak...

Komentari / 0

Ostavite komentar