Барса већ саставила листу појачања!

Браида добија 50.000.000 евра за реализацију! Легендарни Италијан је претходних дана пропутовао Европу уздуж и попреко у потрази за играчима који ће појачати Каталонце и већ је означио потенцијалне мет. Председник Бертомеу планира да уочи избора капарише велика појачања која би му помогла да остане на функцији.

Фудбал 28.02.2015 | 13:40
Барса већ саставила листу појачања!

Барселона има забрану регистрације играча до следећег зимског пррлазног рока, али то не спречава каталонски клуб да разрађује трансфер стартегију и тражи појачања.

Одласком Андонија Зубизарете са функције спортског директора и доласком Миланове легенде Ариједа Браиде на позицију човека задуженог за трансфер операције, почео је и процес прављена стратегије за прелазни рок. Искусни Италијан је неколико недеља скенирао тржиште, путовао по Европи, проверавао информације, био у контактима са скаутима и менаџерима, да би на крају склопио комплетну слику.

Крајем марта, Браида ће клупском руководству поднети два извештаја. Први се тиче потенцијалних појачања и њихових вредности и цена на тржишту. Тада ће тренер Луис Енрике дати своје мишљење о Браидиним жељама. У марту ће почети и преговори, а каталонски медији тврде да су Барсини приоритети довођење десног бека и једног везисте плејмејкерских способности. То не значи да клуб неће тражити појачања и на другим позицијама... Други Браидин извештај се тиче ситуације око уговор актуелних првотимаца и његових процена са ким треба продужити, а са ким окончати сарадњу.

Браида је урадио скенер тржишта и утврдио да мете попут Пола Погбе, Кокеа или Марка Ројса нису реалне опције и да су поменути играчи прескупи за Барселону.

Главна Браидина мета према сазнањима каталонских медија је Портов десни бек Данило, који је био и Зубизаретина жеља. Браида је потврдио да је Бразилац оно што је потребно клубу и Барселона ће покушати да реализује трансфер. Међутим, Каталонци су истакли да је 25.000.000 евра максимална цена коју хоће да издвоје за Бразилца и да неће ићи ни евро преко те суме. Данило је идеална замена за Данија Алвеса и Мартина Монтоју којима истичу уговори. Зезервни десни бек би требало да буде летошње појачање Даглас. У случају да Порто не прихвати 25.000.000 за Данила, Браидине алтернативе су Матија Де Шиљо из Милана и Лукаш Пишчек из Борусије Дортмунд.

Иако је Барселона прошлог лета довела двојицу штопера, стручњак задужен за довођење појачања сматра да је клубу неопходан још један централни бек у шта ће морати да убеди и Луиса Енрикеа који је до сада био против те идеје. У том случају је за очекивати да клуб напусти Томас Вермален, а прва Браидина жеља је Стефан Савић из Фиорентине.

Што се тиче другог приоритета, ту је много тежа ситуација. Барсина прва мета за довођење креативног везисте је био Коке из Атлетика, али Мадриђани траже 60.000.000 евра и италијански трансфер гуру сматра да ову опцију треба што пре заборавити и окренути се приступачнијим решењима. Он на тој позицији види Ларса Бендера из Бајер Леверкузена који се и за време Зубизарете помињао као потенцијално појачање Блаугране. Барселонин директор је на листу жеља додао и Марка Вератија којег сматра бољом опцијом од Немца, али и мање реалном с обзиром да је италијански плејмејкер незамењив у Пари Сен Жермену.

На крају, Барселонин челник није занемарио и на могуће појачање у нападу, а у оптицају је само једно име - Пауло Дибала! Млади Аргентинац је ове сезоне експлодирао у Палерму, али према речима Зампаринија његова цена неће бити мања од 40.000.000 евра. Председник Сицилијанаца је већ потврдио да постоји интерес Јувентуса, Челсија, Пари Сен Жермена и Манчестер Јунајтеда за суперталентованог нападача. Барселона може да се озбиљно укључи у трку тек ако прода Педра што није нереалан сценарио. Плус за Барсу је што млади играч има жељу да пређе на Камп Ноу пре него у неки други клуб и испуни сан да заигра са Месијем.

Председнички избори у Барселони су заказани за наредно лето и Бертомеу је баш у ту сврху довео Браиду који је експерт за фудбалску пијацу и скоро три деценије је у Милану са Галијанијем правио дар-мар на тржишту. Иако Барселона може да региструје појачања тек наредног јануара, Бертомеуов план је да му Браида већ у мају, пре избора обезбеди нека атрактивна појачања и предуговоре са њима. Бертомеуов рејтинг је у овом тренутку јако низак и не дају му се велике шансе на изборима, па се нада да би куповином атрактивних појачања уочи гласања обезбедио већу подршку. У ту сврху ће Браиди понудити буџет од 50.000.000 евра који може да се повећа у случају продаје неког од актуелних првотимаца попут Вермалена или Педра.

Коментари / 0

Оставите коментар